Lotta Kemppinen juoksee kauraenergialla

Elintarviketieteitä opiskeleva pikajuoksija Lotta Kemppinen on Myllärin sponsoriurheilija. Hänen suosikkituotteitaan ovat muun muassa Myllärin Aprikoosi-Vadelma Tuorepuuro ja Tomaatti Kaura Ateria-Aines. Tutustu Lottaan ja hänen arkiruokavinkkeihinsä!

”Arvostan ruoassa hyvää makua ja mielestäni on myös kiva, jos ruoka näyttää hyvältä. Mutta maku edellä mennään, kertoo Lotta Kemppinen ruokafilosofiastaan. ”Ja kunhan vaan saa tarpeeksi, niin se on myös tärkeää”, hän jatkaa.

Ilon kautta eteenpäin

Lotta Kemppinen aloitti yleisurheilun 8-vuotiaana. Pikajuoksun hän valitsi lajikseen vasta 20-vuotiaana, sitä ennen hän oli ottelija. ”Ensimmäisiin kisoihini osallistuin jo lapsena, mutta silloin se oli enemmän sellaista hauskanpitoa ja urheilusta nauttimista. Vasta pikkuhiljaa kilpailemisesta on tullut totisempaa, mutta ei tämä vieläkään liian vakavaa ole, vaan ilon kautta mennään”, nauraa Kemppinen.

Lupaavan urheilijan tavoitteena on saavuttaa naisten 100 metrin Suomen ennätysaika, joka on 11,13. Lisäksi hän haaveilee Euroopan mestaruusmitalista ulkoradoilla. Tänä keväänä Kemppinen juoksi EM-hopealle naisten 60 metrillä Torunissa. ”Arvokisamitalistien joukkoon nouseminen on ollut minulle tosi iso juttu”.

Kisoihin energiaa kaurasta

Urheilijalle ruoka on tärkeää polttoainetta. ”Kisapäivänä on tärkeää, että jo aamupalalla ja lounaalla saa tarpeeksi energiaa, joka kantaa loppupäivän. Lisäksi tarvitaan hyvät eväät, jotta jaksaa alkuerien jälkeen finaalissa antaa kaikkensa.”

Kisapäivänä Myllärin tuotteet näkyvät monessa hetkessä. ”Aamupalalla syön vaihdellen esimerkiksi aamupuuroa, mysliä jugurtin joukossa tai tuorepuuroa. Myllärin Ateria-aineksista saa tehtyä hyvän lounaan, josta riittää energiaa pidemmäksikin aikaa.”

Itse leivottua leipää ja lettuja

Oikeanlainen, terveellinen ruoka on urheilijalle tärkeää, herkuttelua unohtamatta. Lotta Kemppinen ei noudata mitään tiukkaa ruokavaliota, vaan on enemmänkin keskitien kulkija.

”Kunhan ei mene kumpaankaan ääripäähän, niin menee aina hyvin. Voin todellakin herkutella, jos tekee mieli. Ihan parasta on vaikka paistaa lettuja, tai tehdä joku jälkiruoka. Eikä ole mitään sen parempaa kuin itse leivottu, uunituore leipä.”

Myllärin monipuoliset tuotteet maistuvat

Yhteistyö Lotta Kemppisen ja Myllärin välillä alkoi jo muutama vuosi sitten, kun urheilija otti yritykseen yhteyttä. ”Olen aina pitänyt Myllärin-tuotteista ja mielestäni on hienoa saada tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, joka on niin vahvasti linkittynyt omaan alaani, kertoo elintarviketieteitä Viikissä opiskeleva Kemppinen yhteistyön taustasta.

Lotta Kemppisen nopeat valinnat

Kysyimme Lotta Kemppiseltä kumpi on parempaa kaurapuuro vai neljän viljan puuro, murot vai mysli, riisi vai kaura, puuro vai tuorepuuro, mustikka vai mansikka ja kiireetön vai pika. Lotan valinnat:

  • Kaurapuuro
  • Murot
  • Kaura
  • Tuorepuuro
  • Mansikka
  • Kiireetön
Välipalaksi maistuvat esimerkiksi Myllärin Fuity Myslistä valmistetut myslipatukat. Tutustu Lotan superhelppojen välipalapatukoiden reseptiin.
Yksi Lotta Kemppisen arkiruokasuosikeista on Kaurabowl. Tutustu Lotan Kaurabowlin reseptiin.
Myllärin Aprikoosi-Vadelma Tuorepuuro on yksi Lotta Kemppisen suosikeista, katso Lotan tuorepuuron helppo valmistusohje.
Lotan kiireetön uunipuuro valmistuu uunissa esimerkiksi treenien aikana. Katso Lotan kiireettömän uunipuuron resepti.

Tutustu Myllärin tuotteisiin

Lotta Kemppinen valittiin vuoden 2021 helsinkiläisurheilijaksi

Kuva: SUL, Jean-Pierre Durand (jutun pääkuva, jossa Lotta Kemppinen tuulettaa hopeajuoksuaan Torunissa)

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.