Vastuullisuusraportti 2024: Raaka-aineistamme 99 % tulee Suomesta
Helsingin Myllyn vastuullisuustyö etenee vahvasti pellolta pöytään. Jalostamamme vilja oli 100 % kotimaista ja käyttämistämme raaka-aineista peräti 99 % oli kotimaista alkuperää. Laajensimme vastuullisuusviljelyohjelmaamme kaurasta vehnään ja lanseerasimme kuluttajille uudet Myllärin 2.0 -tuotteet, jotka on kasvatettu ympäristöä ja maaperän hyvinvointia kunnioittaen.
Helsingin Myllyn vastuullisuustyö rakentuu kolmelle kulmakivelle: ympäristö, hankinta sekä ihmiset ja yhteiskunta. Kattolupauksemme on tarjota terveellisiä ja vastuullisia kasvipohjaisia ruokaratkaisuja erilaisiin ruokavalioihin.
Suomalainen perheyrityksemme työllistää noin 110 henkilöä Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä. Kaikki varallisuutemme sijaitsee Suomessa ja vuonna 2024 olimme Järvenpään viidenneksi suurin yhteisöveronmaksaja. Maksoimme tuloveroja 143 000 euroa ja investoimme kotimaahan 875 000 euroa.
Myllärin-brändi sijoittui jälleen kymmenen vastuullisimman ruokabrändin joukkoon Sustainable Brand Index -tutkimuksessa.
Tavoitteena pienemmät päästöt ja parempi sato
Olemme sitoutuneet minimoimaan arvoketjumme päästöt vuoteen 2034 mennessä. Vuonna 2024 oman toimintamme scope 1- ja 2-päästöt olivat yhteensä noin 90 tonnia CO2, mikä vastaa noin 12 suomalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä. Kumosimme aiheuttamiamme päästöjä metsittämällä viljelykäytöstä poistunutta peltoa yhteistyössä Carboreal Oy:n kanssa.
Suurin osa ilmastovaikutuksistamme syntyy arvoketjun alkupäässä. Päästöistämme 85 prosenttia tulee viljasta. Siksi käynnistimme oman vastuullisuusviljelyohjelmamme. Vuonna 2024 jo yli puolet gluteenittomasta kaurastamme viljeltiin ohjelman periaatteiden mukaisesti.
Ohjelmassa panostetaan muun muassa maaperän hyvinvointiin, muokkauksen vähentämiseen ja hiilensidontaan. Viljely tukee luonnon monimuotoisuutta, suojelee pölyttäjiä ja vähentää vesistökuormitusta. Viljelijöiden vastuullisuustyö palkitaan sadosta maksettavalla korkeammalla hinnalla.
Vuonna 2024 lanseerasimme kuluttajille Myllärin 2.0 Kaurahiutaleet, jotka on viljelty ohjelman periaatteiden mukaisesti. Ensimmäinen sato saatiin Mäki-Latvalan tilalta Ilmajoelta. Vuonna 2024 laajensimme vastuullisuusviljelyohjelmaamme kaurasta vehnään.
Tekoja vastuullisuuden eteen
Vuonna 2024 investoimme Järvenpään tehtaalla uusiin sihtikaappeihin, mikä paransi saantoa, tuotantotehoa ja vähensi hävikkiä. Vaasan biopolttolaitosta kehitettiin niin, että pystymme käyttämään varavoiman lähteenä uusiutuvaa polttoöljyä.
Siirryimme käyttämään pakkauksissamme FSC-sertifioitua kartonkia ja vähensimme muovin käyttöä 12 prosentilla.
Vastuullisuus näkyy myös yhteisöllisyytenä. Lahjoitimme jälleen 10 000 euroa Pelastakaa Lapset ry:lle ja tupari-tuotekasseja opiskelijoille yhteistyössä HOASin, VOASin ja TOASin kanssa. Olemme mukana kolmessa Yrityskylässä, jossa tuhannet koululaiset oppivat, miten ruoka päätyy pellolta pöytään.