Vastuullisuusraportti 2024: Raaka-aineistamme 99 % tulee Suomesta

Helsingin Myllyn vastuullisuustyö etenee vahvasti pellolta pöytään. Jalostamamme vilja oli 100 % kotimaista ja käyttämistämme raaka-aineista peräti 99 % oli kotimaista alkuperää. Laajensimme vastuullisuusviljelyohjelmaamme kaurasta vehnään ja lanseerasimme kuluttajille uudet Myllärin 2.0 -tuotteet, jotka on kasvatettu ympäristöä ja maaperän hyvinvointia kunnioittaen.

Helsingin Myllyn vastuullisuustyö rakentuu kolmelle kulmakivelle: ympäristö, hankinta sekä ihmiset ja yhteiskunta. Kattolupauksemme on tarjota terveellisiä ja vastuullisia kasvipohjaisia ruokaratkaisuja erilaisiin ruokavalioihin. 

Suomalainen perheyrityksemme työllistää noin 110 henkilöä Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä. Kaikki varallisuutemme sijaitsee Suomessa ja vuonna 2024 olimme Järvenpään viidenneksi suurin yhteisöveronmaksaja. Maksoimme tuloveroja 143 000 euroa ja investoimme kotimaahan 875 000 euroa.

Myllärin-brändi sijoittui jälleen kymmenen vastuullisimman ruokabrändin joukkoon Sustainable Brand Index -tutkimuksessa.
 

Vastuullisuusraportti-lapsi nappaa taikinaa
Myllärin 2.0 kaurahiutaleet

Tavoitteena pienemmät päästöt ja parempi sato

Olemme sitoutuneet minimoimaan arvoketjumme päästöt vuoteen 2034 mennessä. Vuonna 2024 oman toimintamme scope 1- ja 2-päästöt olivat yhteensä noin 90 tonnia CO2, mikä vastaa noin 12 suomalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä. Kumosimme aiheuttamiamme päästöjä metsittämällä viljelykäytöstä poistunutta peltoa yhteistyössä Carboreal Oy:n kanssa.

Suurin osa ilmastovaikutuksistamme syntyy arvoketjun alkupäässä. Päästöistämme 85 prosenttia tulee viljasta. Siksi käynnistimme oman vastuullisuusviljelyohjelmamme. Vuonna 2024 jo yli puolet gluteenittomasta kaurastamme viljeltiin ohjelman periaatteiden mukaisesti.

Ohjelmassa panostetaan muun muassa maaperän hyvinvointiin, muokkauksen vähentämiseen ja hiilensidontaan. Viljely tukee luonnon monimuotoisuutta, suojelee pölyttäjiä ja vähentää vesistökuormitusta. Viljelijöiden vastuullisuustyö palkitaan sadosta maksettavalla korkeammalla hinnalla.

Vuonna 2024 lanseerasimme kuluttajille Myllärin 2.0 Kaurahiutaleet, jotka on viljelty ohjelman periaatteiden mukaisesti. Ensimmäinen sato saatiin Mäki-Latvalan tilalta Ilmajoelta. Vuonna 2024 laajensimme vastuullisuusviljelyohjelmaamme kaurasta vehnään.

Tekoja vastuullisuuden eteen

Vuonna 2024 investoimme Järvenpään tehtaalla uusiin sihtikaappeihin, mikä paransi saantoa, tuotantotehoa ja vähensi hävikkiä. Vaasan biopolttolaitosta kehitettiin niin, että pystymme käyttämään varavoiman lähteenä uusiutuvaa polttoöljyä.

Siirryimme käyttämään pakkauksissamme FSC-sertifioitua kartonkia ja vähensimme muovin käyttöä 12 prosentilla.

Vastuullisuus näkyy myös yhteisöllisyytenä. Lahjoitimme jälleen 10 000 euroa Pelastakaa Lapset ry:lle ja tupari-tuotekasseja opiskelijoille yhteistyössä HOASin, VOASin ja TOASin kanssa. Olemme mukana kolmessa Yrityskylässä, jossa tuhannet koululaiset oppivat, miten ruoka päätyy pellolta pöytään. 
 

LUE LISÄÄ: VASTUULLISUUSRAPORTTI 2024 VASTUULLISUUSRAPORTTI 2023 VASTUULLISUUSRAPORTTI 2022 VASTUULLISUUSRAPORTTI 2021 VASTUULLISUUSRAPORTTI 2020
Sihtikaapit ja Martti Loikkanen.

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Me liputamme suomalaisen ruoan puolesta
Kampanjat 03.09.2025

Me liputamme suomalaisen ruoan puolesta

Hyvää Suomesta -merkki! Etsi se paketista ennen ostopäätöstä. Myllärin-tuotteissa tuo merkki on tae siitä, että raaka-aine on omasta maasta, suomalaiselta … Lue lisää

Iman ja Leena ruokkivat onnellisuuttaan
Kampanjat 25.08.2025

Iman ja Leena ruokkivat onnellisuuttaan

Vaikuttajan työ on hektistä ja menevää. Pitää kuvata, esiintyä ja editoida. Mennä hulmuten paikasta toiseen, tavata ihmistä ihmisen perään, vastailla … Lue lisää

Marju on viihtynyt myllyn laboratoriossa kohta 34 vuotta
Tutustu tekijöihin 10.06.2025

Marju on viihtynyt myllyn laboratoriossa kohta 34 vuotta

Mikä ruokkii myllyläisen onnellisuutta? – Työpaikka, joka tuntuu toiselta kodilta. Mukavat työkaverit ja esimies, joka on hyvä tyyppi. Lue lisää

Modernin maajussin pelloilla vuorottelevat puhdaskaura ja kukkivat lajikkeet
Tutustu tekijöihin 22.05.2025

Modernin maajussin pelloilla vuorottelevat puhdaskaura ja kukkivat lajikkeet

Kartanon tilalla viimeiset puhdaskauran siemenet kylvettiin 17.5. – Toukokuussa 2025 pitää ajatukset olla yhtä aikaa huomisessa ja vuodessa 2026. Jotta … Lue lisää