Juhlavuoden uutuuksia Mylläriltä

90-vuotta täyttävä suomalainen perheyritys päivitti suomalaisten rakastaman Myllärin-brändin ja lanseeraa juhlavuotensa kunniaksi uusia tuotteita niin leipureille kuin puuron syöjillekin. Uutuuksista kaksi sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Tiedote. Julkaistu: 7.02.2024, 07:25
Helsingin Mylly Oy

”Uusi brändilupauksemme on ’Ruokimme onnellisuutta’. Se tarkoittaa, että teemme hyviä tekoja ja valintoja etupeltoon niin luonnon, ihmisten, yhteiskunnan kuin asiakkaidemmekin puolesta,” valottaa Helsingin Myllyn markkinointipäällikkö Mia Kettunen.

Uusi brändi näkyy niin tuotekehityksessä kuin pakkausten ulkoasussakin.

"Meille onnellisuuden resepti on yksinkertainen. Pitää olla itselleen rehellinen ja tehdä asioita, joihin uskoo. Kannattaa myös oivaltaa yksinkertaisten asioiden voima. Me tuomme pöytään yksinkertaista ja luonnollista ruokaa, koska sellainen tekee keholle ja mielelle hyvää. Ja kun ympäristö, keho ja mieli ovat tasapainossa myös ihminen on onnellinen", Mia Kettunen toteaa.

 
Leipureille helppoutta ja hifistelyä 

Kotileipureiden iloksi uutuuksien joukosta löytyy helppokäyttöinen, maidoton ja munaton Myllärin Pullajauhoseos, jonka ansiosta pullat on helppo valmistaa vaikka retkellä tai airfryerilla.

Keksien ja kakkujen leivontaan sopii erittäin hienoksi jauhettu Myllärin Juhlavehnäjauho, jota pienellä reseptieroavaisuudella käyttävät leipomoalan ammattilaiset ympäri Suomea.

Sileät, maukkaat ja runsaskuituiset sämpylät syntyvät Myllärin Hienosta Sämpyläjauhosta, johon on tuotu makua rukiista.


 
Välkymmin viljelty kaura

Myllärin Kaurahiutale 2.0 on valmistettu yhden tilan kaurasta, joka on viljelty ilman tuholaistorjunta-aineita pörriäiset pelastaen ja maaperää ja luontoa eheyttäen. Teknologiaa hyödyntävä viljelytapa tukee luonnon monimuotoisuutta. Yhden tilan kaura 2.0 on kasvatettu Mäki-Latvalan tilalla Ilmajoella. Saatavilla myös Myllärin Pikakaurahiutale 2.0.

 

Gluteenitonta hyvää kaikille

Uudistimme Myllärin Gluteenittoman Vaalean Jauhoseoksen ja saimme siitä erittäin toimivan jauhoseoksen gluteenittomien pikkuleipien, kakkujen ja leipien tekoon sekä ruoanvalmistukseen.

Tuorepuuron suosio jatkaa kasvuaan ja nyt valikoimistamme löytyy myös gluteenittomaan ruokavalioon sopiva Myllärin Gluteeniton Tuorepuuro Omena-Vadelma. Tuorepuuroainekset eivät sisällä lisättyä sokeria, vaan niiden maukkaus tulee marjoista ja hedelmistä.


 
Myllärin uutuudet kaupoissa 1.2. alkaen

Myllärin Pullajauhoseos 500 g, EAN-koodi 6415000162056
Myllärin Juhlavehnäjauho 2 kg, EAN-koodi 6415000114239
Myllärin Hieno Sämpyläjauho 2 kg, EAN-koodi 6415000119036
Myllärin Kaurahiutale 2.0, EAN-koodi 6415000150688
Myllärin Pikakaurahiutale 2.0, EAN-koodi 6415000150695
Myllärin Gluteeniton Vaalea Jauhoseos 500 g, EAN-koodi 6415000164678
Myllärin Gluteeniton Tuorepuuro Omena-Vadelma 400 g, EAN-koodi 6415000164661


Lisätietoja antaa


Mia Kettunen, markkinointipäällikkö, p. 040 567 4596, mia.kettunen@helsinginmylly.fi

 

Liitteet

 

Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljatuotteiden ja gluteenittoman kauran jalostaja. Neljännessä polvessa pyörivä, 90-vuotias suomalainen perheyritys valmistaa viljatuotteita kuluttajille, ammattilaisille ja elintarviketeollisuudelle niin kotimaahan kuin vientiinkin. Helsingin Mylly tunnetaan laadukkaista Myllärin-tuotteista, jotka valmistetaan Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa kotimaisesta, lähellä kasvavasta viljasta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

 

 

 

 

 

 

”Halusimme tehdä maailmasta paremman ja viljelystä välkymmän. Siksi kehitimme oman resurssiviisaan täsmätavan kauran kasvattamiseen,” kertoo Helsingin Myllyn viestintäpäällikkö Milla Rämö.

Helsingin Myllyllä on jo pidempään ollut käytössä oma viljelyohjelma, jonka ansiosta mm. gluteenitonta kauraa saadaan puhtaana pellolta pöytään. Nyt viljelyohjelma päivitettiin seuraavalle tasolle ja sitä laajennettiin myös tavallisen kauran viljelyyn.

”Yhden tilan kaura 2.0 on ainutlaatuinen tuote. Se on tehokkaasti, mutta ympäristöä kunnioittaen tuotettu. Olen ylpeä siitä, että pystymme täysin aukottomasti kertomaan, mistä jalostamamme tuotteen raaka-aine on lähtöisin”, kertoo Helsingin Myllyn viljan ostopäällikkö Pekka Kultti.

Ilmajoelta kaikkien lautaselle

Yhden tilan kaura 2.0 on kasvatettu Mäki-Latvalan tilalla Ilmajoella. Pitkään Helsingin Myllyn kanssa yhteistyötä tehnyt tila lähti rohkeasti mukaan pilotoimaan yrityksen visiota uudenlaisesta viljelytavasta. Siinä on hyödynnetty tärkeimpiä elementtejä uudistavan viljelyn menetelmistä.

"Olen aina ollut kiinnostunut kaikesta uudesta ja olemme tilallamme myös kokeilleet paljon erilaisia asioita, esimerkiksi eri lajikkeita, muokkaustapoja, lannoitusta ja viljelykiertoa. Meillä on herkät tuntosarvet alan uusille ratkaisuille, sillä haluamme olla mukana etupainotteisesti. Helsingin Myllyn 2.0 kauranviljelyohjelma on juuri tällainen, uudenlainen projekti, josta oli helppo innostua. Tässä voidaan tuottaa kotimaista ruokaa vieläkin paremmin", kertoo Mikko Mäki-Latvala, joka toimii yhtenä 200 vuotta vanhan sukutilan maatalousyrittäjistä.

Pelastetaan pörriäiset ja eheytetään maaperää

Suuret ja laadukkaat sadot ovat tärkeitä niin viljelijälle, elintarviketeollisuudelle kuin koko yhteiskunnalle. Nykyteknologia antaa modernille viljelijälle keinoja vastata ilmaston antamiin haasteisiin ja pitämään huolta maaperän hyvästä kasvukunnosta.

Niin sanotussa 2.0-viljelyssä viljelijä seuraa kauran sielunelämää mm. satelliittikuvien, maaperäskannauksen, erilaisten mittarien ja analyysien avulla saadakseen tietoa pellon ominaisuuksista ja kasvin kasvumahdollisuuksista. Yhden tilan kaura 2.0 on viljelty ilman tuholaistorjunta-aineita, pörriäiset pelastaen.

Kauraa lannoitetaan tarpeeseen, ei liikaa, eikä turhaan. Teknologian mahdollistaman täsmälannoituksen avulla kasvi saa tarvitsemansa määrän lannoitetta, minkä ansiosta kasvi voi hyvin, eikä turhaan annettu lannoite pääse valumaan ympäristöön. Myös viljelijä hyötyy, koska arvokas lannoite tulee hyödynnettyä tehokkaasti.

”Sen sijaan, että kylvön yhteydessä lannoitetaan kasvia ”sokkona” tietämättä tulevan kasvukauden olosuhteita, meillä se tehdään täsmättynä pitkin kasvukautta satelliittikuvia hyödyntämällä: Satelliitti kuvaa pellot muutaman päivän välein. Kuvasta analysoidaan kasvuston biomassa, ja tämän täsmälannoituskartan avulla työkone levittää GPS-ohjatusti juuri oikean määrän lannoitetta joka paikkaan. Pienemmällä lannoitemäärällä saadaan siis aikaan isompi sato”, Mikko Mäki-Latvala kuvailee.

Viljelykierrossa käytetään kukkivia kasveja kuten rypsiä ja hernettä. Ne parantavat maaperän rakennetta ja pieneliötoimintaa. Tällöin kasvinsuojeluaineiden ja lannoitteiden tarve vähenevät. Luonnon monimuotoisuuden lisääntymisen lisäksi ne tarjoavat pölyttäjille ruokaa.

Tulevaisuuden uutuudet kaupoissa tänään

Tämä tulevaisuuden viljelytapa tukee luonnon monimuotoisuutta ja siitä hyötyvät kaikki, niin viljelijä, maaperä, pörriäiset kuin puuronkin syöjä. Suomalaisille on elintärkeää, että maamme pelloilta saadaan hyviä satoja ilmastonmuutoksesta huolimatta.

”Uskomme siihen, että tämän päivän valinnat ruokkivat onnellisuutta. Yhden tilan kaura 2.0 on merkittävä teko vastuullisemman ruoantuotannon eteen”, sanoo viestintäpäällikkö Rämö.

Myllärin Kaurahiutale 2.0 ja Myllärin Pikakaurahiutale 2.0 ovat saatavilla vähittäiskaupoista 1.2.2024 alkaen.

Lisätietoja antavat

Milla Rämö, viestintäpäällikkö, Helsingin Mylly Oy,
p. 040 705 6506milla.ramo@helsinginmylly.fi

Pekka Kultti, viljan ostopäällikkö, Helsingin Mylly Oy,
p. 050 538 8998pekka.kultti@helsinginmylly.fi

Mikko Mäki-Latvala, viljelijä, p. 050 567 7866

Lisätietoja Yhden tilan kaura 2.0:stamyllarin.fi/yhdentilankaura

Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljatuotteiden ja gluteenittoman kauran jalostaja. Neljännessä polvessa pyörivä, 90-vuotias suomalainen perheyritys valmistaa viljatuotteita kuluttajille, ammattilaisille ja elintarviketeollisuudelle niin kotimaahan kuin vientiinkin. Helsingin Mylly tunnetaan laadukkaista Myllärin-tuotteista, jotka valmistetaan Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa kotimaisesta, lähellä kasvavasta viljasta.

Liitteet

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Helsingin Myllyn kaurankuoret hyötykäyttöön Yaran kierrätyslannoitteissa
Tiedote 15.02.2024

Helsingin Myllyn kaurankuoret hyötykäyttöön Yaran kierrätyslannoitteissa

Yara ja Helsingin Mylly ovat sopineet Helsingin Myllyn kaurankuorijauhon toimittamisesta Yaran kierrätyslannoitteiden raaka-aineeksi. Lue lisää

Ilmastoystävällisempi Kaura 2.0 tulee yhdeltä tilalta
Tiedote 31.01.2024

Ilmastoystävällisempi Kaura 2.0 tulee yhdeltä tilalta

Helsingin Mylly on suomalainen perheyritys, joka tekee hyviä tekoja etupeltoon. 90-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi yritys lanseerasi Kaurahiutale 2.0:n, joka on viljelty maaperää … Lue lisää