Järvenpään tuotantolaitos lämpiää täysin uusiutuvalla energialla
Vuoden 2022 vastuullisuusraportissa on useita konkreettisia kohokohtia. Kestävämmän ruokajärjestelmän puolesta teimme töitä niin tuotannon, tuotekehityksen kuin liiketoiminnan suunnittelunkin puolella.
Järvenpään tuotantolaitos siirtyi käyttämään lämmityksessä täysin uusiutuva energiaa. Lanseerasimme lähiruokaa edustavat kotimaiset kauratuotteet: lähiruokaa, jota vastuulliset suomalaiset kuluttajat voivat käyttää esimerkiksi riisin sijaan. Onhan kauran hiilijalanjälki n. 70 % pienempi kuin riisin. Siirryimme GHG-protokollan mukaiseen päästölaskentaan, päivitimme Helsingin Myllyn vastuullisuusohjelman sekä perustimme vastuullisuuden ohjausryhmän.
Vastuullisten raaka-aineiden osalta työ ympäristöystävällisen viljelyn puolella on edennyt suunnitellusti. Vuonna 2022 valmistui ensimmäinen vastuullisuusviljelyohjelman mukaan kasvatettu kaurasato.
Sosiaalisen vastuun puolella vuosi 2022 näkyi sekä työntekijöillemme että muille sidosryhmille.
Tarjosimme tuotannon työntekijöillemme mahdollisuuden työkiertoon eri tuotantolaitosten ja tuotannon työtehtävien välillä. Lisäksi tarjosimme henkilöstöllemme työsuhdepolkupyöriä.
Vastuu on myös hyvän jakamista. Vuonna 2022 teimme 10.000 euron lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:lle ja lahjoitimme tupari-tuotekassin Helsingin, Vaasan ja Tampereen alueen opiskelijoille yhteistyössä HOASin, VOASin ja TOASin kanssa.
Vuonna 2022 olimme Järvenpään toiseksi suurin veronmaksaja ja 17. suurin työllistäjä. Osallistuimme Järvenpään kaupungin järjestämään Kestävien elämäntapojen kiihdyttämöön. Maksoimme tuloveroja 248 000 euroa ja investoimme Suomeen 0,6 miljoonaa euroa.
LUE LISÄÄ: VASTULLISUUSRAPORTTI 2022
VASTULLISUUSRAPORTTI 2021
VASTUULLISUUSRAPORTTI 2020