Vuosi 2022: vastuullista viljelyä, tuotekehitystä ja valmistusta

2022 raporttikin sen todistaa, että vastuullisuutemme kantaa pellolta pöytään. Ensimmäinen vastuullisuusviljelyohjelman mukainen kaurasato valmistui. Kaurauutuudet tarjoavat kuluttajalle mahdollisuuden vaihtaa riisi kotimaiseen kauraan.

Helsingin Myllyn vastuullisuudessa on kolme painopistettä, joilla tähtäämme kattolupaukseemme. Haluamme tarjota terveellisiä ja vastuullisia kasvipohjaisia ruokaratkaisuja erilaisiin ruokavalioihin.

Ensimmäinen painopiste on ympäristö. Ja tavoitteena yhä kestävämpi ruokajärjestelmä. Ilmastoteoilla varmistamme, että viljely on mahdollista myös 100 vuoden päästä.

Toinen painopiste on hankinnat.  Varmistamme tuotteiden valmistamiseen tarvittavien raaka-aineiden vastuullisuuden.

Kolmas painopiste on ihmiset ja yhteiskunta. Vastuullisen henkilöstöpolitiikan ja johtamisen kautta varmistamme Myllyllä työskenteleville hyvinvoivan ja terveellisen elämäntavan.

 

Vastuullisuusraportti
Vastuullisuusraportti
Mikko Hölsö pellolla

Järvenpään tuotantolaitos lämpiää täysin uusiutuvalla energialla

Vuoden 2022 vastuullisuusraportissa on useita konkreettisia kohokohtia. Kestävämmän ruokajärjestelmän puolesta teimme töitä niin tuotannon, tuotekehityksen kuin liiketoiminnan suunnittelunkin puolella. 

Järvenpään tuotantolaitos siirtyi käyttämään lämmityksessä täysin uusiutuva energiaa. Lanseerasimme lähiruokaa edustavat kotimaiset kauratuotteet: lähiruokaa, jota vastuulliset suomalaiset kuluttajat voivat käyttää esimerkiksi riisin sijaan. Onhan kauran hiilijalanjälki n. 70 % pienempi kuin riisin. Siirryimme GHG-protokollan mukaiseen päästölaskentaan, päivitimme Helsingin Myllyn vastuullisuusohjelman sekä perustimme vastuullisuuden ohjausryhmän.

Vastuullisten raaka-aineiden osalta työ ympäristöystävällisen viljelyn puolella on edennyt suunnitellusti. Vuonna 2022 valmistui ensimmäinen vastuullisuusviljelyohjelman mukaan kasvatettu kaurasato.

Sosiaalisen vastuun puolella vuosi 2022 näkyi sekä työntekijöillemme että muille sidosryhmille.
Tarjosimme tuotannon työntekijöillemme mahdollisuuden työkiertoon eri tuotantolaitosten ja tuotannon työtehtävien välillä. Lisäksi tarjosimme henkilöstöllemme työsuhdepolkupyöriä.

Vastuu on myös hyvän jakamista. Vuonna 2022 teimme 10.000 euron lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:lle ja lahjoitimme tupari-tuotekassin Helsingin, Vaasan ja Tampereen alueen opiskelijoille yhteistyössä HOASin, VOASin ja TOASin kanssa.

Vuonna 2022 olimme Järvenpään toiseksi suurin veronmaksaja ja 17. suurin työllistäjä. Osallistuimme Järvenpään kaupungin järjestämään Kestävien elämäntapojen kiihdyttämöön. Maksoimme tuloveroja 248 000 euroa ja investoimme Suomeen 0,6 miljoonaa euroa. 

LUE LISÄÄ: VASTULLISUUSRAPORTTI 2022 VASTULLISUUSRAPORTTI 2021 VASTUULLISUUSRAPORTTI 2020

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0
Uutiset 30.01.2024

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0

Päätimme täällä Helsingin Myllyssä tehdä maailmasta paremman ja viljelystä välkymmän. Siispä kehitimme oman ja resurssiviisaan täsmätavan kauran kasvattamiseen. Lue lisää

Otamme täyden vastuun teoistamme
Vastuullisuus 01.01.2024

Otamme täyden vastuun teoistamme

Sopimusviljelijästä tuotantopäällikköön, johtoryhmästä pakkauslinjalle. Meillä vastuu on jokaisen agendalla, jokaisena työpäivänä – ketjun jokaisessa vaiheessa. Lue lisää

Yhteinen vastuumme ympäristöstä ja ihmisistä
Vastuullisuus 01.01.2024

Yhteinen vastuumme ympäristöstä ja ihmisistä

Kotimainen, kasvispohjainen ruoka on vastuullinen valinta. On meidän kaikkien vastuulla, että ympäristöä ja suomalaista maanviljelyä arvostetaan. Lue lisää

Lähikaura jättää vain pienen jäljen
Vastuullisuus 09.12.2023

Lähikaura jättää vain pienen jäljen

Kotimainen kaura! Sillä on muihin vastaaviin elintarvikkeisiin verrattuna varsin pieni hiilijalanjälki. Ja isosti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Lue lisää