Hiilineutraalisti jo vuodesta 2020

Nyt ei pistetä kynttilää vakan alle. Olemme Suomen ensimmäinen hiilijalanjälkensä kumonnut mylly. Hiilijalanjäljen laskennan aloitimme vuonna 2020. Siitä lähtien Myllärin-tuotteet on valmistettu hiilineutraalisti.

Kannamme vastuumme päästöjen vähentämisestä. Olemme kaikissa tuotantolaitoksissamme siirtyneet uusiutuvan energian käyttöön. Lisäksi olemme investoineet Vaasassa omaan biovoimalaitokseen, joka tuottaa koko tehtaan tarvitseman lämpöenergian kaurankuorijätettä polttamalla.

– Emme pysty vähentämään päästöjämme kokonaan, ja siksi olemme kompensoineet jäljelle jääneet päästöt, kertoo Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin.

Vuonna 2021 Helsingin Myllyn yhteenlasketut päästöt olivat 120 tonnia CO2e. Se vastaa noin 10 suomalaisen vuotuista hiilijalanjälkeä.

– Kompensoimme vuoden 2021 liiketoimintamme scope 1–2 päästöt suomalaisilla metsäpohjaisilla hiilinieluilla, Kumlin kertoo. – Olemme myös tunnistaneet scope 3 päästölähteitämme ja tutkimme toimenpiteitä niiden vähentämiseksi, hän jatkaa.

Hiilineutraali kaura
Green carbon sertifikaatti
Myllärin Niklas Kumlin

Hiilinielut lähellä, ihan siinä pellon reunassa

Yhteistyökumppaniksi kompensointiin valitsimme Green Carbonin ja sen metsän lisäkasvua edistävät metsähiilinielut. Käytännössä lisäkasvua metsiin tehdään typpilannoituksella. Lunastamamme hiilensidonta toteutui vuonna 2022, ja sieltä syntyneet yksiköt on verifioitu DNV:n toimesta. Hiilinieluhankkeemme sijaitsevat Pieksämäellä, Viitasaaressa, Pertunmaalla ja Hollolassa.

Aikaisempina vuosina Helsingin Myllyn hiilijalanjälki on kompensoitu istuttamalla puita Afrikkaan. – Halusimme kotimaisen kompensaatiokohteen, vaikka haasteena onkin niin sanottu kaksoislaskenta, kertoo Niklas Kumlin.

– Päästökompensaation riskien hallinnan näkökulmasta on huomattu, että kaikilla hankkeilla on haasteita ja esimerkiksi kaksoislaskennan vuoksi yksikään hanke ei täytä laatukriteerejä 100-prosenttisesti, sanoo Saija Ahonen Green Carbonilta. – Kotimainen metsähiilinielu on erittäin hyvä vaihtoehto sen läpinäkyvyyden ja kolmannen osapuolen todennukseen perustuvan toimintamallin vuoksi, Ahonen jatkaa.

2022 VASTULLISUUSRAPORTTIIN

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Uusi ravitsemussuositus: ”Lisää leipää ja puuroa”
Faktaa ruuasta 24.03.2025

Uusi ravitsemussuositus: ”Lisää leipää ja puuroa”

– Täysjyväviljoille on nyt ensimmäistä kertaa kirjattu saantisuositus: vähintään 90 g/vrk (kuivapainona). Oman terveyden ja ympäristön vuoksi ruokavalioon kannattaa sisällyttää … Lue lisää

Myllärin 10 vastuullisimman ruokabrändin joukossa
Uutiset 10.03.2025

Myllärin 10 vastuullisimman ruokabrändin joukossa

Myllärin sijoittui Sustainable Brand Index 2025 -tutkimuksessa sijalle 21. Tutkimus selvitti suomalaisten mielikuvia 248 brändin vastuullisuudesta. Lue lisää

”Vehnä 2.0:aa viljellessä suojelen luontoa”
Uutiset 28.01.2025

”Vehnä 2.0:aa viljellessä suojelen luontoa”

Miksi valita Vehnäjauho 2.0? – Ihan jo ympäristösyistä. Välkympi vehnänviljely tukee luonnon monimuotoisuutta, vähentää vesistökuormitusta ja sitoo hiiltä maaperään, kertoo … Lue lisää

Vehnäjauho 2.0:n takana on viisi suomalaista vastuullisuus­viljelijää
Uutiset 27.01.2025

Vehnäjauho 2.0:n takana on viisi suomalaista vastuullisuus­viljelijää

Miksi Vehnäjauho 2.0 on parempi valinta kuin ”perinteinen” vehnäjauho? – Ihan jo ympäristösyistä. Välkympi vehnänviljely tukee luonnon monimuotoisuutta, vähentää vesistökuormitusta … Lue lisää