Helsingin Mylly mukana Taitaja 2024 -kisassa

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma kokoaa Suomen parhaat taitajat tällä viikolla Kuopioon. Ravitsemispalvelut-alan kilpailutehtävissä käytetään luomutuotettuja raaka-aineita.

NUORILLE EVÄITÄ TULEVAISUUTEEN

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattiosaamisen SM-kilpailu, jossa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat lähes 50 ammattialaa edustavissa lajeissa. Tänä vuonna tapahtuman teemoina ovat kestävä tulevaisuus ja virtuaalisuuden kehittäminen.

Ekologinen vastuullisuus näkyy erityisesti kokki- ja leipuri-kondiittorilajeissa: kilpailutehtävissä tulee käyttää luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita.

Helsingin Myllyn tuotekehittäjä, itsekin aikanaan erilaisiin alan kilpailuihin osallistunut Lasse Lindström on suunnitellut tämän vuoden kisaajille yhden tehtävän.

”Haluamme ruokkia nuorten ammattitaidon kehitystä ja antaa heille hyvät eväät tulevaisuuteen”, kertoo pian kisapaikalle Kuopioon lähtevä Lindström.
 

Helsingin Myllyn tuotekehittäjä
Ruokimme onnellisuutta

LUOMU ISOSSA ROOLISSA

Luomutuotteet ovat mukana Taitajissa ensimmäistä kertaa näin mittavasti. Suomen suurimpana luomuviljan jalostajana Helsingin Myllylle on luonnollista olla mukana kilpailussa, jossa luomu näyttelee isoa osaa. 

Luomutuotanto on oleellinen osa vastuullista ruoantuotantoa ja tärkeässä roolissa kestävyyskriisin ratkaisemisessa. Luomuraaka-aineiden käyttäminen kilpailutehtävissä lisää opiskelijoiden osaamista vastuullisesta ruoantuotannosta. Ammatillisen koulutuksen tulee taata, että kaikilla valmistuvilla ruokaketjun ammattilaisilla on perustieto ruoan eri tuotantotavoista sekä niiden ympäristö- ja ilmastovaikutuksista.

Helsingin Mylly on 90-vuotias suomalainen perheyritys, joka ruokkii onnellisuutta ja tekee hyviä tekoja etupeltoon. Valmistamme vastuullisia ja laadukkaita viljatuotteita kuluttajille, ammattilaisille ja elintarviketeollisuudelle niin kotimaahan kuin vientiinkin. Laajasta Myllärin-tuoteperheestä löytyy vaihtoehtoja päivän kaikkiin ruokahetkiin, myös luomuna ja gluteenittomana. Myllärin-tuotteet valmistetaan tehtaillamme Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa.

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Vuoden 2023 vastuullisuusraportti kokoaa vastuullisuusteot yksiin kansiin
Uutiset 16.12.2024

Vuoden 2023 vastuullisuusraportti kokoaa vastuullisuusteot yksiin kansiin

Helsingin Mylly, 90-vuotias suomalainen perheyritys, on julkaissut vuoden 2023 vastuullisuusraporttinsa. Katsaus kokoaa yhteen yrityksen edistysaskeleet ympäristön, vastuullisen hankinnan sekä ihmisten … Lue lisää

Helsingin Mylly tukee jouluna kotimaan lapsia
Uutiset 28.11.2024

Helsingin Mylly tukee jouluna kotimaan lapsia

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly on tehnyt 10 000 euron lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen tukeakseen vähävaraisia lapsiperheitä sekä ehkäistäkseen lasten … Lue lisää

Ella Kokkinen myynnin kehityspäälliköksi Helsingin Myllylle
Uutiset 12.11.2024

Ella Kokkinen myynnin kehityspäälliköksi Helsingin Myllylle

Helsingin Myllyn kasvavaan kotimaan kauppaan saatiin lisävahvistusta, kun Ella Kokkinen aloitti myynnin kehityspäällikkönä 19.8.2024. Lue lisää

Järvenpäässä investoitiin sihtikaappeihin
Uutiset 05.11.2024

Järvenpäässä investoitiin sihtikaappeihin

–Enemmän sihtipinta-alaa tarkoittaa laadukkaampaa jauhoa tehokkaammin. Samalla kun saanto kasvaa myös tuotantotehot nousevat, kertoo Järvenpään tuotantolaitoksen tehdaspäällikkö Martti Loikkanen vajaan … Lue lisää