Helsingin Mylly mukana Taitaja 2024 -kisassa

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma kokoaa Suomen parhaat taitajat tällä viikolla Kuopioon. Ravitsemispalvelut-alan kilpailutehtävissä käytetään luomutuotettuja raaka-aineita.

NUORILLE EVÄITÄ TULEVAISUUTEEN

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattiosaamisen SM-kilpailu, jossa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat lähes 50 ammattialaa edustavissa lajeissa. Tänä vuonna tapahtuman teemoina ovat kestävä tulevaisuus ja virtuaalisuuden kehittäminen.

Ekologinen vastuullisuus näkyy erityisesti kokki- ja leipuri-kondiittorilajeissa: kilpailutehtävissä tulee käyttää luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita.

Helsingin Myllyn tuotekehittäjä, itsekin aikanaan erilaisiin alan kilpailuihin osallistunut Lasse Lindström on suunnitellut tämän vuoden kisaajille yhden tehtävän.

”Haluamme ruokkia nuorten ammattitaidon kehitystä ja antaa heille hyvät eväät tulevaisuuteen”, kertoo pian kisapaikalle Kuopioon lähtevä Lindström.
 

Helsingin Myllyn tuotekehittäjä
Ruokimme onnellisuutta

LUOMU ISOSSA ROOLISSA

Luomutuotteet ovat mukana Taitajissa ensimmäistä kertaa näin mittavasti. Suomen suurimpana luomuviljan jalostajana Helsingin Myllylle on luonnollista olla mukana kilpailussa, jossa luomu näyttelee isoa osaa. 

Luomutuotanto on oleellinen osa vastuullista ruoantuotantoa ja tärkeässä roolissa kestävyyskriisin ratkaisemisessa. Luomuraaka-aineiden käyttäminen kilpailutehtävissä lisää opiskelijoiden osaamista vastuullisesta ruoantuotannosta. Ammatillisen koulutuksen tulee taata, että kaikilla valmistuvilla ruokaketjun ammattilaisilla on perustieto ruoan eri tuotantotavoista sekä niiden ympäristö- ja ilmastovaikutuksista.

Helsingin Mylly on 90-vuotias suomalainen perheyritys, joka ruokkii onnellisuutta ja tekee hyviä tekoja etupeltoon. Valmistamme vastuullisia ja laadukkaita viljatuotteita kuluttajille, ammattilaisille ja elintarviketeollisuudelle niin kotimaahan kuin vientiinkin. Laajasta Myllärin-tuoteperheestä löytyy vaihtoehtoja päivän kaikkiin ruokahetkiin, myös luomuna ja gluteenittomana. Myllärin-tuotteet valmistetaan tehtaillamme Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa.

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Myllärin 10 vastuullisimman ruokabrändin joukossa
Uutiset 27.03.2024

Myllärin 10 vastuullisimman ruokabrändin joukossa

Myllärin sijoittui Sustainable Brand Index 2024 -tutkimuksessa sijalle 23. Tutkimus selvittää suomalaisten mielikuvia brändien vastuullisuudesta. Lue lisää

Kaura kiertää lannoitteena takaisin pellolle
Uutiset 15.02.2024

Kaura kiertää lannoitteena takaisin pellolle

Helsingin Mylly ja lannoitteita valmistava Yara ovat sopineet yhteistyöstä, jossa myllyprosessissa sivuvirtana syntyvä kaurankuori otetaan hyötykäyttöön Yaran kierrätyslannoitteissa. Lue lisää

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0
Uutiset 30.01.2024

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0

Päätimme täällä Helsingin Myllyssä tehdä maailmasta paremman ja viljelystä välkymmän. Siispä kehitimme oman ja resurssiviisaan täsmätavan kauran kasvattamiseen. Lue lisää

Juhlavuosi uudistaa Myllärin-brändin
Uutiset 08.01.2024

Juhlavuosi uudistaa Myllärin-brändin

– 90 vuodessa on tapahtunut paljon, erityisesti viimeisten 10 vuoden aikana. Brändiuudistus tulee hyvään ajankohtaan – juhlavuoteemme. Uudistus on nimenomaan … Lue lisää