Helsingin Mylly mukana Taitaja 2024 -kisassa

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma kokoaa Suomen parhaat taitajat tällä viikolla Kuopioon. Ravitsemispalvelut-alan kilpailutehtävissä käytetään luomutuotettuja raaka-aineita.

NUORILLE EVÄITÄ TULEVAISUUTEEN

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattiosaamisen SM-kilpailu, jossa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat lähes 50 ammattialaa edustavissa lajeissa. Tänä vuonna tapahtuman teemoina ovat kestävä tulevaisuus ja virtuaalisuuden kehittäminen.

Ekologinen vastuullisuus näkyy erityisesti kokki- ja leipuri-kondiittorilajeissa: kilpailutehtävissä tulee käyttää luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita.

Helsingin Myllyn tuotekehittäjä, itsekin aikanaan erilaisiin alan kilpailuihin osallistunut Lasse Lindström on suunnitellut tämän vuoden kisaajille yhden tehtävän.

”Haluamme ruokkia nuorten ammattitaidon kehitystä ja antaa heille hyvät eväät tulevaisuuteen”, kertoo pian kisapaikalle Kuopioon lähtevä Lindström.
 

Helsingin Myllyn tuotekehittäjä
Ruokimme onnellisuutta

LUOMU ISOSSA ROOLISSA

Luomutuotteet ovat mukana Taitajissa ensimmäistä kertaa näin mittavasti. Suomen suurimpana luomuviljan jalostajana Helsingin Myllylle on luonnollista olla mukana kilpailussa, jossa luomu näyttelee isoa osaa. 

Luomutuotanto on oleellinen osa vastuullista ruoantuotantoa ja tärkeässä roolissa kestävyyskriisin ratkaisemisessa. Luomuraaka-aineiden käyttäminen kilpailutehtävissä lisää opiskelijoiden osaamista vastuullisesta ruoantuotannosta. Ammatillisen koulutuksen tulee taata, että kaikilla valmistuvilla ruokaketjun ammattilaisilla on perustieto ruoan eri tuotantotavoista sekä niiden ympäristö- ja ilmastovaikutuksista.

Helsingin Mylly on 90-vuotias suomalainen perheyritys, joka ruokkii onnellisuutta ja tekee hyviä tekoja etupeltoon. Valmistamme vastuullisia ja laadukkaita viljatuotteita kuluttajille, ammattilaisille ja elintarviketeollisuudelle niin kotimaahan kuin vientiinkin. Laajasta Myllärin-tuoteperheestä löytyy vaihtoehtoja päivän kaikkiin ruokahetkiin, myös luomuna ja gluteenittomana. Myllärin-tuotteet valmistetaan tehtaillamme Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa.

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Myllärin pakkausilmeen uudistus jatkuu
Uutiset 03.07.2024

Myllärin pakkausilmeen uudistus jatkuu

Uuden brändi-ilmeemme mukaisia pakkauksia alkaa näkyä kaupoissa yhä enemmän. Lue lisää

Satelliittikuvat ohjaavat Kaura 2.0:n täsmälannoitusta
Uutiset 25.06.2024

Satelliittikuvat ohjaavat Kaura 2.0:n täsmälannoitusta

Ilmajoella kesäpäivä on juhannusviikolla pitkä. Toukokuun helteiden ja kesäkuun sateiden jälkeen välkymmin viljelty Kaura 2.0 kasvaa vauhdilla kortta. Lippulehden jälkeen … Lue lisää

Uutuuksillamme vartissa kuitua ja makua ruokapöytään
Uutiset 05.06.2024

Uutuuksillamme vartissa kuitua ja makua ruokapöytään

Ateria-ainestemme tuoteperhe kasvoi Myllärin Pyöreäjyväisellä Vehnällä. Lisäksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavien iloksi Myllärin Pitkäjyväinen Kaura valmistetaan nyt gluteenittomasta kaurasta. Lue lisää

Ensimmäinen Kaura 2.0 sato on kaupoissa ja toinen kylvetty
Viljely 28.05.2024

Ensimmäinen Kaura 2.0 sato on kaupoissa ja toinen kylvetty

Kevät on edennyt rytinällä, vaikka melkoinen takatalvi yllättikin kevättöihin rientäneet. Kuulostelimme, miten Kaura 2.0:n kylvöt etenevät Mäki-Latvalan tilalla. Ensin näytti, … Lue lisää