Lähipeltojen viljaa jalostava suomalainen perheyritys

Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittoman kauran jalostaja. Neljännessä polvessa pyörivä, 90-vuotias suomalainen perheyritys tunnetaan laadukkaista Myllärin-tuotteistaan.

Valmistamme laadukkaita viljatuotteita kuluttajille, ammattilaisille ja elintarviketeollisuudelle niin kotimaahan kuin vientiinkin. Maailmalla meidät tunnetaan nimellä Helsinki Mills.

Laajasta Myllärin-tuoteperheestä löytyy vaihtoehtoja päivän kaikkiin ruokahetkiin, myös luomuna ja gluteenittomana. Valmistamme tuotteet suomalaisesta, lähellä kasvaneesta viljasta tehtaillamme Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa. Tuotantolaitoksillamme käytetään vain uusiutuvaa energiaa. 

Helsingin Myllyn vuosi 2024 numeroina

  • liikevaihto 55,7 milj. €: (kotimaa 73 %, vienti 27 %)
  • henkilöstöä 110
  • valikoimissa noin 60 kuluttajatuotetta, joista noin 20 % luomua, 25 % gluteenittomia ja 35 % Sydänmerkki-tuotteita 

Toimintaamme ohjaavat

ARVOT

Vastuullisuus, Yhdessä tekeminen, Jatkuvuus

MISSIO

Tarjoamme terveellisiä ja vastuullisia kasvipohjaisia ruokaratkaisuja erilaisiin ruokavalioihin

VISIO

Ruokimme onnellisuutta

Myllärin Omistajaperhe

Omistajaperheestä yrityksessä työskentelevät vientimyyjä Filip Kumlin (vas.), hallituksen puheenjohtaja Maret Puhk ja toimitusjohtaja Niklas Kumlin (oik.).

Lorem ipsum
Närpiö tehtaat

Jyvällä hyvästä

Kehitämme, markkinoimme ja myymme erilaisia viljatuotteita kuluttajille, suurtalouksille, leipomoille ja teollisuudelle. Lähellä kasvatettu, suomalainen vilja on perusraaka-aineemme, josta valmistetaan jauhoja, hiutaleita, puuroaineksia, myslejä, muroja ja ateria-aineksia.

Meille on ollut aivan alusta saakka selvää, että voimme menestyä vain turvallisilla ja laadukkailla tuotteilla sekä luontoa ja ihmisiä arvostavalla toiminnalla. Ympäristöasiat ja vastuullisuus ovat olleet meille tärkeitä asioita jo paljon ennen, kuin niistä tuli trendi. Tänä päivänä vastuullisuus on yksi yrityksemme tärkeimmistä arvoista, ja se ohjaa vahvasti toimintaamme.

Vastuullisia valintoja

Olemme valmistaneet luomutuotteita jo yli 25 vuotta ja nykyisin olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja. Myllärin-tuotteista noin kolmasosa on luomua.

Ympäristöystävällisyys on tärkeä osa vastuullisuutta. Olemme laskeneet yrityksemme hiilijalanjäljen (scope 1 ja 2) vuodesta 2020 alkaen. Käytämme kaikissa tuotantolaitoksissamme vain vihreää sähköä.

Vaasan tehtaan käyttämä lämpöenergia tuotetaan omassa biovoimalaitoksessa, jossa poltetaan kaurankuorijätettä. Myös pakkausmateriaalivalinnoissa huomioimme ympäristönäkökohdat. Kaatopaikkajätettä myllyissämme syntyy erittäin vähän, sillä viljanpuhdistuksessa syntyvä jäte on energiajätettä. Pakkausmateriaalit hyödynnetään kartonkikierrätyksessä tai energiajätteenä.

Raaka-aineena kotimainen vilja

Vuosikymmenten saatossa olemme myllänneet kaikkia tärkeimpiä kotimaisia viljoja eli vehnää, ruista, ohraa ja kauraa.

Viime vuosina kaura on noussut yhä suurempaan rooliin, ja olemme erikoistuneet gluteenittomiin kauratuotteisiin. Erilaisiin ruokavalioihin sopiva suomalainen kaura on niin ravitsemuksensa kuin terveellisyytensä puolesta erinomainen raaka-aine. Lue lisää kauran hyvistä ominaisuuksista.

Puhtaat raaka-aineet, myllärien vankka ammattitaito sekä nykyaikainen tekniikka takaavat korkealaatuiset Myllärin-tuotteet. Yrityksemme on tunnettu myös Suomen rajojen ulkopuolella: viemme kauratuotteitamme – erityisesti luomukauratuotteita – jo lähes 50 maahan.

Lorem ipsum
Järvenpää tehdas
Vaasan tehtaat
Närpiö tehtaat

Tuotantolaitokset Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä

Järvenpäässä, Puurtajankadulla sijaitsevassa, tehokkaassa jauhomyllyssä jauhamme jauhot sekä valmistamme erilaiset jauhoseokset ja leivonta-ainekset niin leipomoille, kuluttajille, foodservice- ammattilaisille kuin teollisuuden käyttöön.

Tutkimme jokaisen tuodun jyväkuorman ja myllyssä jauhetun jauhoerän omassa laboratoriossamme. Laatu ja asiakastyytyväisyys ohjaavat tekemistämme.

Järvenpään myllyllä on myös koeleipomo, jossa tuotekehitystiimimme kehittää ja testaa uusia tuotteita ja reseptejä.

Valmistamme hiutaleet, leseet, rouheet, jyvät sekä gluteenittomat puhdaskauratuotteet Vaasan tuotantolaitoksessa kotimaisesta, lähellä kasvaneesta viljasta. Kotimaisten kauratuotteiden kysynnän kasvun ansiosta Vaasan kauramyllyä on laajennettu jo useaan kertaan.

Vaasan hiutaletehtaan tarvitsema lämpö saadaan omasta biovoimalaitoksesta, jossa poltetaan kaurankuorinnassa syntyvää, ihmisravinnoksi kelpaamatonta, kaurankuorta. Biovoimalaitos otettiin käyttöön marraskuussa 2013. Sen ansiosta kaikki Myllärin-hiutaleet valmistetaan 100 % uusiutuvalla energialla. Tämä säästää vuosittain noin 250 000 litraa polttoöljyä. Ja koska kaurankuori on tuotannon sivutuote, polttoainetta ei tarvitse kuljettaa myllylle erikseen.

Mysli- ja murotehtaamme sijaitsee Närpiössä. Siellä valmistetaan suomalaiset Myllärin myslit ja murot, joiden pääraaka-aineena käytetään kotimaista täysjyväviljaa. Myllärin aamu- ja välipalatuotevalikoimaan kuuluu myös luomutuotteita.