Myllyn tarina vuodesta 1934

Vuonna 1934 Eduard Puhk perusti Helsingin ensimmäisen ja ainoan Myllyn Sörnäisiin, keskustan tuntumaan. 90 vuotta myöhemmin Suomessa kolmella paikkakunnalla toimivaa perheyritystä luotsaa Eduardin pojanpojan poika Niklas Kumlin.

Helsingin Mylly on suomalainen perheyritys, jonka omistaa Puhkin suku. Alun perin Virosta kotoisin oleva Puhkin suku perusti ensimmäisen myllynsä Viroon jo 1600-luvulla. Myllyn lisäksi suvulla oli runsaasti erilaista liiketoimintaa Virossa ja Baltiassa.

–Tänä päivänä toimimme kolmella paikkakunnalla ja kapasiteettimme on moninkertaistunut. Silti tunnemme mistä päin Suomea ja kenen pelloilta viljamme tulee. Lisäksi tunnemme kaikki ne sadat käsiparit, joiden kautta tuotteet päätyvät kaupan hyllyille ja edelleen suomalaisten pöytiin, sanoo Niklas Kumlin.

Lorem ipsum
Veljekset Puhk
Helsingin Mylly perustetaan Helsingin Sörnäisiin

1934

Helsingin Mylly perustetaan Helsingin Sörnäisiin

Eduard Puhk – yksi Puhkin suvun viidestä veljeksestä – perustaa myllyn Helsinkiin. Helsingin Mylly ja Kauppa Oy:n perustava yhtiökokous pidetään 8. lokakuuta 1934.

Sörnäisten rantatiellä olevat tehdasrakennukset uudistetaan myllykäyttöön. Uusi mylly on kaupungin ensimmäinen ja ainoa suurmylly, jonka päivittäinen jauhatusmäärä on kymmeniä tuhansia kiloja.

 

1939-44

Syksyllä 1939 toinen maailmansota syttyy, kesäkuussa 1940 Neuvostoliitto miehittää koko Baltian.

Puhkien omaisuus Virossa takavarikoidaan ja veljekset Eduardia lukuun ottamatta lähetetään vankeuteen Neuvostoliittoon.

1960-luku

Jauhatusprosessia uudistetaan.

1980

Ensimmäinen Myllärin tuote, Myllärin sämpyläjauho tuodaan markkinoille.

1992

Toiminta siirretään Järvenpäähän. Uusi, pohjoismaiden modernein mylly otetaan käyttöön.

1993

AS Balti Veski, virolainen tytäryritys, perustetaan Tallinnaan.
AS Balti Veski on osa Helsingin Myllyä yli kaksikymmentä vuotta. Siitä luovutaan vuonna 2015.

1997

Helsingin Mylly ostaa 96 % Oy Polar Mills AB:n osakkeista. Näin tuotanto laajenee hiutaletuotteisiin ja luomuun. Tuotantoyksiköitä on nyt kaksi, viljelyn kannalta keskeisillä paikoilla: vehnänviljelyalueella Uudellamaalla ja kauranviljelyalueella Pohjanmaalla.

Lorem ipsum
Järvenpään tehdas
Kaurassa on voimaa
Vaasan tehtaat
Lorem ipsum
Vaasan tehtaat
Vaasan tehtaat

2001

Luomukauratuotteiden vienti alkaa.

2013

Myllärin brändin iso uudistus. Ydinviesti terävöitetään, pakkausilme modernisoidaan ja tuotevalikoima uusitaan. Myllärin viestiksi kiteytyy ”Puhtaasti parempaa jokaiseen päivään”.

Oma biovoimalaitos otetaan käyttöön Vaasassa. Kaurankuorijätteestä aletaan valmistaa lämpöenergiaa.

2014

Helsingin Mylly ostaa Närpiössä sijaitsevan Oy Topfood Ab:n. Investointi tarjoaa mahdollisuuden kotimaisten myslien ja murojen valmistamiseen sekä uudenlaisen teknologian ja valikoiman kehittämiseen.

2015

Vaasan yksikön laajennus: rakennetaan tilat gluteenittoman tuotannon aloittamiseksi.

2016

Gluteenittomien kauratuotteiden valmistus alkaa. Myllärin gluteenittomat kauratuotteet tuodaan markkinoille.

2017

Helsinki Mills Overnight Oats voittaa Viedään Suomi ruokaa maailmalle –kilpailun.
Vaasan yksikköä laajennetaan jälleen.

2018

Vientimarkkinoille suunnattu kuluttajabrandi Helsinki Mills – The Nordic Oatventure lanseerataan.

2019

Kaura tulee myös ruoanlaittoon, kun Myllärin lanseeraa kauraisten ateria-ainesten sarjan.

2020

Myllärin-tuotteet valmistuvat Suomen ensimmäisessä hiilineutraalissa myllyssä.

2022

Helsingin Mylly käynnistää sopimusviljelijöidensä kanssa käytännönläheisen vastuullisuusviljelyohjelman, jonka tavoitteena on kasvattaa satotasoja ja samalla vähentää viljelyn ympäristövaikutuksia.

Helsinki Mills Overnight Oats
Lorem ipsum
Lorem ipsum
Lorem ipsum
Lorem ipsum
Myllärin uusi logo

2023

Yhden tilan kaura 2.0 viljellään Ilmajoella, Mäki-Latvalan tilalla ilman tuholaistorjunta- aineita, pörriäiset pelastaen, maaperää ja luontoa eheyttäen.

2024

90-vuotias Helsingin Mylly haastaa totuttua ja tekee hyviä tekojaan etupeltoon. Pienestä jauhomyllystä on kasvanut Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittomien kauratuotteiden jalostaja, joka menestyy myös kansainvälisesti.

Myllärin-tuotemerkki uudistuu. Uusi logo, uusi pakkausilme ja uudet nettisivut avaavat 90 vuotta nuoren Helsingin Myllyn ydinviestiä: Ruokimme onnellisuutta.