Myllyn tarina

Helsingin Mylly Oy on suomalainen perheyritys, jonka omistaa Puhkin suku. Neljännessä sukupolvessa pyörivää myllyä luotsaa nyt toimitusjohtaja Niklas Kumlin. Hänen isoisänsä isä perusti yrityksen vuonna 1934.

Alun perin Virosta kotoisin oleva Puhkin suku perusti ensimmäisen myllynsä Viroon jo 1600-luvulla. Myllytoiminnan lisäksi suvulla oli runsaasti erilaista liiketoimintaa Virossa ja Baltiassa.

1934

Helsingin Mylly perustetaan Helsingin Sörnäisiin

Eduard Puhk – yksi Puhkin suvun viidestä veljeksestä – perustaa myllyn Helsinkiin. Helsingin Mylly ja Kauppa Oy:n perustava yhtiökokous pidetään 8. lokakuuta 1934.

Sörnäisten rantatiellä olevat tehdasrakennukset uudistetaan myllykäyttöön.

Uusi mylly on kaupungin ensimmäinen ja ainoa suurmylly, jonka päivittäinen jauhatusmäärä on kymmeniä tuhansia kiloja.  

Syksyllä 1939 toinen maailmansota syttyy, kesäkuussa 1940 Neuvostoliitto miehittää koko Baltian.

Puhkien omaisuus Virossa takavarikoidaan ja veljekset Eduardia lukuun ottamatta lähetetään vankeuteen Neuvostoliittoon.

1939-44

1960 –luku

Jauhatusprosessia uudistetaan.  

Ensimmäinen Myllärin tuote, Myllärin sämpyläjauho tuodaan markkinoille.

1980

1992

Toiminta siirretään Järvenpäähän. Uusi, pohjoismaiden modernein mylly otetaan käyttöön.

AS Balti Veski, virolainen tytäryritys, perustetaan Tallinnaan.

AS Balti Veski on osa Helsingin Myllyä yli kaksikymmentä vuotta. Siitä luovutaan vuonna 2015.

1993

Helsingin Mylly ostaa 96 % Oy Polar Mills AB:n osakkeista. Näin tuotanto laajenee hiutaletuotteisiin ja luomuun. Tuotantoyksiköitä on nyt kaksi, viljelyn kannalta keskeisillä paikoilla: vehnänviljelyalueella Uudellamaalla ja kauranviljelyalueella Pohjanmaalla.

1997

Luomukauratuotteiden vienti alkaa.

2001

kädet pitelevät vihreää kaurantähkää, taustalla kaurapelto

2013

Myllärin brändin iso uudistus. Ydinviesti terävöitetään, pakkausilme modernisoidaan ja tuotevalikoima uusitaan. Myllärin viestiksi kiteytyy ”Puhtaasti parempaa jokaiseen päivään”.

Oma biovoimalaitos otetaan käyttöön Vaasassa. Kaurankuorijätteestä aletaan valmistaa lämpöenergiaa.

Helsingin Mylly ostaa Närpiössä sijaitsevan Oy Topfood Ab:n. Investointi tarjoaa mahdollisuuden kotimaisten myslien ja murojen valmistamiseen sekä uudenlaisen teknologian ja valikoiman kehittämiseen.

2014

2015

Vaasan yksikön laajennus: rakennetaan tilat gluteenittoman tuotannon aloittamiseksi.

Gluteenittomien kauratuotteiden valmistus alkaa. Myllärin gluteenittomat kauratuotteet tuodaan markkinoille.

2016

2017

Helsinki Mills Overnight Oats voittaa Viedään Suomi ruokaa maailmalle –kilpailun.

Vaasan yksikköä laajennetaan jälleen.

Vientimarkkinoille suunnattu kuluttajabrandi Helsinki Mills – The Nordic Oatventure lanseerataan.

2018

2019

Kaura tulee myös ruoanlaittoon, kun Myllärin lanseeraa kauraisten ateria-ainesten sarjan.

Myllärin-tuotteet valmistuvat Suomen ensimmäisessä hiilineutraalissa myllyssä.

2020

2022

Helsingin Mylly käynnistää sopimusviljelijöidensä kanssa käytännönläheisen vastuullisuusviljelyohjelman, jonka tavoitteena on kasvattaa satotasoja ja samalla vähentää viljelyn ympäristövaikutuksia.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.