Miten Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan? Miten varmistamme, että kaura pysyy gluteenittomana pellolta pöytään? Lähde seuraamaan kauran matkaa tilalta ruokapöytään.
Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan puhdaskaurasta, jonka ostamme suoraan omilta sopimusviljelijöiltämme. Kauratuotteemme valmistetaan kauramyllyssämme Vaasassa, lähellä Suomen parhaita kauranviljelymaita. Myllärin kaura on lähiruokaa parhaimmillaan.
Kaura on ainoa luonnostaan gluteeniton, suomalainen vilja. Mutta pysyäkseen täysin gluteenittomana, se on pidettävä huolellisesti erillään muista viljoista.
tilalta ruokapöytään
GLUTEENITTOMAT PELLOT
Viljelijät kylvävät pellot tarkasti valituilla kauran siemenillä ja kiertävät useamman kerran kasvukauden aikana pelloilla tarkistamassa ja kitkemässä mahdolliset muut viljat pois.
Peltojen viljelykierrossa käytetään gluteenittomia lajikkeita, kuten rypsiä ja hernettä. Kukkivat lajikkeet hyödyttävät myös pörriäisiä.


PUIDAAN PUHTAILLA KONEILLA
Kaura puidaan vain gluteenittomilla pelloilla käytettävillä puimureilla.
Kuljetus puhtailla rekoilla
Kaura kuljetetaan tiloilta myllylle rekoilla, joiden puhtaus on varmistettu.


Omat gluteenivapaat tuotantolinjat
Kauran gluteenittomuus varmistetaan myllyn omassa laboratoriossa prosessin eri vaiheissa, kuten viljan vastaanotossa ja käsittelyssä.
Selvät pakkausmerkinnät
Ympäristöystävällisissä pakkauksissamme on selvä merkintä gluteenittomuudesta.


Gluteeniton kaura sopii lähes kaikille
Kokeile gluteenitonta kauraa ruoanvalmistukseen, bowliin, salaattiin, leivontaan, smoothieen ja puuroon.
Myllärin kaura on lähiruokaa parhaimmillaan
Helsingin Mylly on jalostanut erilaisia kauratuotteita jo yli 30 vuoden ajan. Kauratuotteemme valmistetaan kauramyllyssämme Vaasassa, lähellä Suomen parhaita kauranviljelymaita. Katso videolta, miltä prosessi Vaasassa näyttää!