Helsingin Myllyn tuotantolaitoksilla on käytetty vesivoimalla tuotettua uusiutuvaa energiaa vuodesta 2010 lähtien.
Kymmenen vuotta sitten Vaasaan valmistui oma biovoimalaitos, joka valmistaa tehtaan tarvitseman lämpöenergian ruoaksi kelpaamattomista kaurankuorista. Kuorijätteestä saatava lämpöenergia korvaa vuosittain tuhansien litrojen öljyntarpeen. Myllyprosessissa ei käytetä juuri lainkaan vettä. Myllärin viljatuotteiden vesijalanjälki on siis erittäin pieni.
Kaikki pakkauksemme valmistetaan kierrätettävästä materiaalista ja kuluttajapakkauksissa on selkeät ohjeet niiden kierrättämiseksi. Olemme korvanneet myyntierien pakkaamiseen käytettäviä kutistemuovipakkauksia kartonkisilla, ja sitoudumme vähentämään muovin käyttöä edelleen. Käytämme pakkausten painatuksessa vähemmän ympäristöä kuormittavaa EGP-painatusmenetelmää.
Helsingin Mylly päätti jo yli 20 vuotta sitten panostaa vahvasti luomutuotantoon. Nykyään olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja ja noin kolmasosa tuotteistamme on luomua. Vaikka tehoviljelystä ei ruoantuotannon turvaamiseksi voida kokonaan luopua, uskomme ja toivomme luomuviljelyn kasvavan entisestään. Maaperän köyhtyminen ja hyönteiskato luovat merkittäviä uhkia ruoantuotannolle ja siksi maatalouteen on kehitettävä menetelmiä, joilla tämä kehitys saadaan pysähtymään.