Jo usean vuoden ajan yrityksessämme on käytetty vain vesivoimalla tuotettua uusiutuvaa energiaa. Vuodesta 2013 olemme Vaasan tehtaalla hyödyntäneet ruoaksi kelpaamatonta kaurankuorta omassa biopolttolaitoksessamme. Kuorijätteestä saatava lämpöenergia korvaa vuosittain kymmenientuhansien litrojen öljyntarpeen.
Myllyprosessissa ei käytetä juuri lainkaan vettä. Myllärin viljatuotteiden vesijalanjälki on siis erittäin pieni. Tarkkaa lukua lasketaan paraikaa ja julkaisemme tulokset heti niiden valmistuttua.
Kaikki pakkauksemme valmistetaan kierrätettävästä materiaalista ja kuluttajapakkauksissa on selkeät ohjeet niiden kierrättämiseksi. Olemme korvanneet myyntierien pakkaamiseen käytettäviä kutistemuovipakkauksia kartonkisilla, ja sitoudumme vähentämään muovin käyttöä edelleen. Myös pakkausten painatuksissa siirrytään vähemmän ympäristöä kuormittavaan EGP-painatusmenetelmään sitä mukaa kun uusia pakkauksia painetaan.
Yrityksemme päätti jo yli 20 vuotta sitten panostaa vahvasti luomutuotantoon. Nykyään olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja ja noin kolmasosa tuotteistamme on luomua. Vaikka tehoviljelystä ei ruokatuotannon turvaamiseksi voida kokonaan luopua, uskomme ja toivomme luomuviljelyn kasvavan entisestään. Maaperän köyhtyminen ja hyönteiskato luovat merkittäviä uhkia ruoantuotannolle ja siksi maatalouteen on kehitettävä menetelmiä, joilla tämä kehitys saadaan pysähtymään.