Huomioidaan ympäristö

Jo usean vuoden ajan yrityksessämme on käytetty vain vesivoimalla tuotettua uusiutuvaa energiaa.  Vuodesta 2013 olemme Vaasan tehtaalla hyödyntäneet ruoaksi kelpaamatonta kaurankuorta omassa biopolttolaitoksessamme. Kuorijätteestä saatava lämpöenergia korvaa vuosittain kymmenientuhansien litrojen öljyntarpeen.

Myllyprosessissa ei käytetä juuri lainkaan vettä. Myllärin viljatuotteiden vesijalanjälki on siis erittäin pieni. Tarkkaa lukua lasketaan paraikaa ja julkaisemme tulokset heti niiden valmistuttua.

Kaikki pakkauksemme valmistetaan kierrätettävästä materiaalista ja kuluttajapakkauksissa on selkeät ohjeet niiden kierrättämiseksi. Olemme korvanneet myyntierien pakkaamiseen käytettäviä kutistemuovipakkauksia kartonkisilla, ja sitoudumme vähentämään muovin käyttöä edelleen. Myös pakkausten painatuksissa siirrytään vähemmän ympäristöä kuormittavaan EGP-painatusmenetelmään sitä mukaa kun uusia pakkauksia painetaan.

Yrityksemme päätti jo yli 20 vuotta sitten panostaa vahvasti luomutuotantoon. Nykyään olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja ja noin kolmasosa tuotteistamme on luomua. Vaikka tehoviljelystä ei ruokatuotannon turvaamiseksi voida kokonaan luopua, uskomme ja toivomme luomuviljelyn kasvavan entisestään. Maaperän köyhtyminen ja hyönteiskato luovat merkittäviä uhkia ruoantuotannolle ja siksi maatalouteen on kehitettävä menetelmiä, joilla tämä kehitys saadaan pysähtymään.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.