Raaka-aineena kotimainen kaura

Helsingin Mylly on jalostanut erilaisia kauratuotteita jo yli 30 vuoden ajan. Kauratuotteemme valmistetaan kauramyllyssämme Vaasassa, lähellä Suomen parhaita kauranviljelymaita.  Myllärin kaura on lähiruokaa parhaimmillaan.

Suomessa kasvaa huippulaatuista kauraa

Suomen viileähkö, lyhyt ja valoisa kasvukausi sopii mainiosti kauran viljelylle. Viileässä ja sopivasti kosteassa ilmastossa kaurajyvä kasvattaa suuren ytimen. Kasvukauden ulkopuolella arktisen kylmä talvi puolestaan hävittää kasvitauteja ja kasvintuhoajia. Siksi suomalainen kaura on tervettä ja laadukasta.

Kauran viljelyllä voi olla positiivisia vaikutuksia myös maaperään ja vesistöihin. Kauran juuret kasvavat syvälle ja samalla kaura muokkaa maata ja tuottaa maahan arvokasta orgaanista massaa. Kauran viljelyssä tarvitaan vähemmän torjunta-aineita, joten haitallisia valumia vesistöihin muodostuu vähemmän.

Suomalaisella kauralla on 70 % pienempi hiilijalanjälki kuin riisillä. 

terveellistä energiaa ja hyvää oloa!

Kaura on todellinen voimavilja, joka hellii niin vatsaa kuin sydäntä, sillä se on täynnä hyvää energiaa, kuituja ja rasvoja. Siksi kaura onkin tärkeä osa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Kaura sopii leivontaan ja ruoanlaittoon ja antaa mukavan kylläisyyden tunteen ja energiaa päivään. Ja mikä parasta, kaura maistuu erinomaisen hyvältä!

Kauran sisältämä beetaglukaani ja sen terveydelliset vaikutukset ovat saaneet kolme EU:n komission hyväksymää terveysväittämää*:

1. Auttaa hallitsemaan kolesterolitasoa

Säännöllinen beetaglukaanin saanti edesauttaa normaalin veren kolesterolitason ylläpitämisessä ja auttaa hallitsemaan kolesterolia. Terveysvaikutus toteutuu, kun beetaglukaania nautitaan 3 g päivittäin. Beetaglukaani muodostaa suolistossa veden kanssa geelin, joka estää ruoassa olevaa kolesterolia imeytymästä elimistöön.

2. Auttaa tasaamaan verensokeria

Kauran beetaglukaani auttaa tasaamaan verensokerin nousua aterian jälkeen. Terveysvaikutus toteutuu, kun aterialla saa 4 g beetaglukaania 30 g aterian hiilihydraatteja kohden.

3. Suoliston hyvinvointi

Kauran kuitu lisää suolistossa kulkevan massan määrää ja edistää vatsan toimintaa. Terveysvaikutus toteutuu, kun kaurajyvän kuitua on elintarvikkeessa vähintään 6 g / 100 g tuotetta.

Kuidun mukana tulevat suoja-aineet, kuten vitamiinit, kivennäisaineet ja antioksidantit tukevat suoliston ja koko kehon hyvinvointia.  Voidaan sanoa, että kaura on vatsalle erityisen hellä vilja.

Myllärin gluteenittomat kauratuotteet – puhtaana pellolta pöytään

Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan suomalaisesta puhdaskaurasta, joka tulee omilta, gluteenittomaan tuotantoon sitoutuneilta sopimusviljelijöiltämme. Gluteenittomien tuotteiden valmistus vaatii erityistä huolellisuutta  aina pellolta pöytään. Gluteeniton kaura ei saa olla missään vaiheessa kosketuksissa gluteenia sisältävien viljojen – kuten esimerkiksi vehnän, ohran tai rukiin kanssa.  Tämä tulee huomioida jo viljelyn eri vaiheissa niin koneissa, laitteissa, kuivurissa, kuljetuskalustossa kuin varastosiiloissa.

Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan Vaasassa. Tavanomaisen ja gluteenittoman kauran käsittely pidetään kauramyllyssä tarkasti erillään, jotta kontaminaatiota ei tapahdu. Kauramyllyssä ei myöskään käsitellä muita viljoja kuin kauraa. Varmistamme gluteenittomien tuotteiden puhtauden jokaisesta erästä omassa laboratoriossamme.

Kuten kaikki Myllärin kotimaiset kauratuotteet, myös gluteenittomat tuotteet valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla ja hiilineutraalisti.

Gluteenittoman ruokavalion suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana. Myllärin monipuoliset, runsaskuituiset gluteenittomat kauratuotteet ovat osoittautuneet monelle mieluisaksi valinnaksi. Ne sopivat niin keliaakikoille kuin muillekin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Niissä on hyvän maun lisäksi kaikki kauran erinomaiset ominaisuudet, kuten kuitu, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet.  Myllärin gluteenittomaan valikoimaan kuuluu niin kuluttaja-, suurtalous- kuin leipomotuotteita.

Lähteet:

Arctic Food from Finland / Ruokatieto Yhdistys ry

Suomen Kaurayhdistys ry

*Tutustu EU:n hyväksymiin kauraan liittyviin terveysväittämiin

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.