Myllärin by Helsinki Mills

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla

Raikas ja täyttävä keitto maustetaan sitruunalla ja tillillä. Täyteläisemmän version saat, kun lisäät annokseen nokareen ruoka- tai creme fraichea.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
15 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

Ainekset

300 g maustettua tofua
rypsiöljyä paistamiseen
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl keskikokoista porkkanaa
2 kpl varsiselleriä
rypsiöljyä paistamiseen
2 rkl tuoretta tilliä silputtuna
2 tl oreganoa
2 kpl kasvisliemikuutiota
2 l vettä kiehuvaa, johon kasvisliemikuutiot sekoitettu
½ sitruunaa mehu

Tarjoiluun

ranskankermaa
tuoretta tilliä

Ohjeet

  1. Kuivaa tofua talouspaperin välissä, pilko se kuutioiksi ja paista öljyssä rapeaksi, noin 5 minuuttia. Laita tofu sivuun.

  2. Pilko sipulit, porkkanat ja sellerin varret pieniksi paloiksi.

  3. Paista kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää tilli ja oregano sekä kasvisliemi.

  4. Sekoita joukkoon Myllärin Gluteeniton Pitkäjyväinen Kaura ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia, tai kunnes kaura on kypsää.

  5. Lisää keittoon lopuksi sitruunamehu sekä tofupalat.

  6. Nauti keitto creme fraichen ja tuoreen tillin kera.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,9 g
Proteiini
2,5 g
Energia
35,2 kcal
Hiilihydraatit
2,9 g
Rasva
1,3 g
Tyydyttynyt rasva
0,2 g
Suola
0,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton Välimeren piirakka (kasvis-fetapiirakka)
1 h 10 min L, GL

Gluteeniton Välimeren piirakka (kasvis-fetapiirakka)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit