Myllärin by Helsinki Mills

Myllärin mantelipullat

Mantelivoi-sydän tekee pullalle hyvää! 

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 20 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

8

pullaa

Pullataikina

2 ½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa tai 11 g kuivahiivaa
75 g laktoositonta voita tai 3/4 dl rypsiöljyä

Mantelitäyte

50 g laktoositonta voita huoneenlämpöisenä
1 dl mantelijauhetta
1 dl sokeria

Lisäksi

1 kananmuna voiteluun

Ohjeet

  1. Valmista ensin mantelitäyte. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja nypi tasaiseksi. Pyörittele massasta noin 20 g painoisia palloja lautaselle ja laita kylmään kovettumaan

  2. Valmista taikina sekoittamalla kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Lisää joukkoon Myllärin pullajauhoseos, jätä jauhoja hieman rasvanlisäys vaiheeseen ja vaivaa taikinaksi.

  3. Lisää voi tai rypsiöljy ja loput jauhoista taikinan joukkoon ja jatka vaivaamista n.5 min. Anna taikinan kohota 30 min.

  4. Leivo vehnäjauhoja tarvittaessa apuna käyttäen taikinasta pyöreitä pullia leivinpaperoidulle uunipellille. Kohota pullia 30-40 min. Paina mantelitäytepallo keskelle pullaa. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista 225 C asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,7 g
Proteiini
7,5 g
Energia
334,5 kcal
Hiilihydraatit
47,6 g
Rasva
12,0 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Suola
0,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat Toscapullat
1 h 10 min L

Gluteenittomat Toscapullat

Gluteeniton Brownies
40 min L

Gluteeniton Brownies

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla
3 h 10 min

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla