Myllärin by Helsinki Mills

Myllärin ruispalat ja misovoi

Maistuvat ruispalat Myllärin tyyliin, joihin misovoi tuo aasialaisen vivahteen.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 30 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 50 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

16

kappaletta

Misovoi

200 g laktoositonta voita
3 rkl misoa

Myllärin ruispalat

50 g hiivaa
5 dl vettä
1 dl siirappia
2 tl suolaa

Ohjeet

  1. Valmista ensin misovoi. Anna voin temperoitua huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon miso ja sekoita tasaiseksi. Laita misovoi sivuun.

  2. Mittaa kulhoon tuorehiiva, kädenlämpöinen vesi, siirappi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Vaivaa käsin joukkoon 8 dl Myllärin Ruisleipäainesta. Lisää tarvittaessa ainesta, jos taikina on jäämässä liian löysäksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota 45 minuuttia.

    Voitele haluamasi leipävuoat. Voit käyttää myös muffinssivuokia paistamiseen. Nostele taikinasta paloja vuokiin ja jätä liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

    Paista 175 C asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
6,8 g
Proteiini
4,7 g
Energia
260,4 kcal
Hiilihydraatit
30,7 g
Rasva
11,4 g
Tyydyttynyt rasva
7,0 g
Suola
1,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta