Myllärin by Helsinki Mills

Myllärin pehmeät sämpylät

Näissä riittää kuitua, makua ja pehmeyttä!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 15 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

12

sämpylää

5 dl vettä
½ dl rypsiöljyä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria tai siirappia

Ohjeet

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy, suola ja sokeri. Lisää hienoja sämpyläjauhoja pikkuhiljaa vaivaten taikinaa.

  2. Lisää hienoja sämpyläjauhoja pikkuhiljaa vaivaten taikinaa. Vaivaa vähintään 5 min.

  3. Anna taikinan kohota 30 min. Leivo taikinasta sämpylöitä leivinpaperoidulle uunipellille. Kohota sämpylöitä 45 min. 

  4. Paista 225 C asteisessa uunissa 10-12 min uunin tehosta riippuen.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
4,5 g
Proteiini
7,1 g
Energia
229,1 kcal
Hiilihydraatit
36,3 g
Rasva
4,9 g
Tyydyttynyt rasva
0,5 g
Suola
0,9 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat
1 h VG

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat