Ainesosat
Ainesosat
sämpylää
Ohjeet
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita yhteen gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, ruokasooda sekä suola. Lisää joukkoon jogurtti, juustoraaste ja öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Jaa taikina 8 osaan.
Rullaa osat ohueksi n. 15-20 cm pötköksi ja solmi solmuksi taittaen reunat sämpylän alle. Jos pötköä on hankala muotoilla solmuksi, käytä apuna öljyä tai vettä.
Asettele solmut uunipellille leivinpaperille ja voitele ne öljyllä.
Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes solmut ovat kullanruskeita.
Kun sämpylät ovat valmiita, paista silputtuja valkosipulinkynsiä voissa pari minuuttia. Aseta pannulle pari paistettua sämpylä kerrallaan ja kääntele niitä valkosipuli-voissa siten, että sämpylät kuorruttuu kauttaaltaan. Toista sama kaikkien sämpylöiden kohdalla.
Koristele valkosipulisolmut persiljasilpulla ja nauti tuoreena.