Myllärin by Helsinki Mills

Gluteenittomat Valkosipulisolmut

Myllärin Vaaleasta Gluteenittomasta Jauhoseoksesta valmistat helpot ja muhkeat hiivattomat sämpylät, jotka saavat herkullisen valkosipulivoin kuorrutteeksi.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
15 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

8

sämpylää

1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 ½ dl turkkilaista jugurttia
1 dl juustoraastetta
½ dl oliiviöljyä (lisäksi 0,5 dl voiteluun)
½ dl voita
4 kpl valkosipulinkynsiä (hienonnettuna)
persiljaa (hienonnettuna)

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

  2. Sekoita yhteen gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, ruokasooda sekä suola. Lisää joukkoon jogurtti, juustoraaste ja öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi.

    Jaa taikina 8 osaan.

  3. Rullaa osat ohueksi n. 15-20 cm pötköksi ja solmi solmuksi taittaen reunat sämpylän alle. Jos pötköä on hankala muotoilla solmuksi, käytä apuna öljyä tai vettä.

  4. Asettele solmut uunipellille leivinpaperille ja voitele ne öljyllä.

  5. Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes solmut ovat kullanruskeita.

  6. Kun sämpylät ovat valmiita, paista silputtuja valkosipulinkynsiä voissa pari minuuttia. Aseta pannulle pari paistettua sämpylä kerrallaan ja kääntele niitä valkosipuli-voissa siten, että sämpylät kuorruttuu kauttaaltaan. Toista sama kaikkien sämpylöiden kohdalla.

  7. Koristele valkosipulisolmut persiljasilpulla ja nauti tuoreena.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,8 g
Proteiini
5,7 g
Energia
314,1 kcal
Hiilihydraatit
27,6 g
Rasva
20,0 g
Tyydyttynyt rasva
9,6 g
Suola
1,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä