Myllärin by Helsinki Mills

Gluteenittomat Toscapullat

Mehevät gluteenittomat toscapullat sulavat suussa! Pullat leivotaan korvapuustien tapaan, mutta ne paistetaan vuoassa ja kuorrutetaan ihanan makealla toscakuorrutteella.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
50 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 10 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

10

pullaa

Ainekset

3 dl gluteenitonta kaurajuomaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
80 g pehmeää laktoositonta voita

Täyte

100 g pehmeää laktoositonta voita
1 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia

Toscakuorrute

80 g laktoositonta voita
1 dl fariinisokeria
100 g mantelilastuja
ripaus suolaa suolaa

Ohjeet

  1. Leivinpaperilla vuorattu n. 22 x 22 cm vuoka tai suorakaiteen muotoinen vuoka.

  2. Lämmitä maito tai kaurajuoma n. 42 asteiseksi, selvästi kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja pussi kuivahiivaa. Anna tekeytyä 5 minuuttia.

  3. Lisää nesteiden joukkoon Myllärin Gluteenitonta Vaalea Jauhoseosta vähitellen vatkaimen taikinakoukuilla sekoittaen. Lisää lopuksi taikinaan pehmeä voi ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla tässä vaiheessa melko löysää.

  4. Kaada taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja painele taikina jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi suorakaiteen muotoiseksi n. 32 x 45 cm levyksi.

  5. Levitä taikinalevyn päälle pehmeä voi. Ripottele päälle fariinisokeri ja kaneli.

  6. Rullaa levy pötköksi ja leikkaa 9-10 tasakokoiseen palaan. Jauhotetulta alustalta rullaan tarttunutta jauhoa kannattaa pyyhkiä sudilla pois.

  7. Aseta palat vuokaan siten, että palojen väliin jää hieman tilaa. Jos pötköstä jää päätypalat yli, voit asetella ne myös vuokaan, jos ne mahtuvat.

  8. Anna pullien kohota 30 minuuttia.

  9. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja esipaista pullia 8 minuuttia.

  10. Kiehauta kattilassa voi ja fariinisokeri samalla sekoittaen. Ota seos pois levyltä ja sekoita joukkoon mantelilastut sekä ripaus suolaa.

  11. Levitä toscakuorrute vuokapullien päälle ja paista vielä n.5 minuuttia, tai kunnes kuorrute on kullanruskea.

  12. Pullat ovat parhaimmillaan lämpimänä.

    Jos säilytät pullia jääkaapissa, kannattaa lämmittää niitä pehmeäksi ennen tarjoilua.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,1 g
Proteiini
2,4 g
Energia
218,3 kcal
Hiilihydraatit
26,0 g
Rasva
11,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,0 g
Suola
0,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton Brownies
40 min L

Gluteeniton Brownies

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla
3 h 10 min

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla

Myllärin mantelipullat
1 h 20 min L, VG

Myllärin mantelipullat