Ainesosat
pullaa
Ohjeet
Leivinpaperilla vuorattu n. 22 x 22 cm vuoka tai suorakaiteen muotoinen vuoka.
Lämmitä maito tai kaurajuoma n. 42 asteiseksi, selvästi kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja pussi kuivahiivaa. Anna tekeytyä 5 minuuttia.
Lisää nesteiden joukkoon Myllärin Gluteenitonta Vaalea Jauhoseosta vähitellen vatkaimen taikinakoukuilla sekoittaen. Lisää lopuksi taikinaan pehmeä voi ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla tässä vaiheessa melko löysää.
Kaada taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja painele taikina jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi suorakaiteen muotoiseksi n. 32 x 45 cm levyksi.
Levitä taikinalevyn päälle pehmeä voi. Ripottele päälle fariinisokeri ja kaneli.
Rullaa levy pötköksi ja leikkaa 9-10 tasakokoiseen palaan. Jauhotetulta alustalta rullaan tarttunutta jauhoa kannattaa pyyhkiä sudilla pois.
Aseta palat vuokaan siten, että palojen väliin jää hieman tilaa. Jos pötköstä jää päätypalat yli, voit asetella ne myös vuokaan, jos ne mahtuvat.
Anna pullien kohota 30 minuuttia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja esipaista pullia 8 minuuttia.
Kiehauta kattilassa voi ja fariinisokeri samalla sekoittaen. Ota seos pois levyltä ja sekoita joukkoon mantelilastut sekä ripaus suolaa.
Levitä toscakuorrute vuokapullien päälle ja paista vielä n.5 minuuttia, tai kunnes kuorrute on kullanruskea.
Pullat ovat parhaimmillaan lämpimänä.
Jos säilytät pullia jääkaapissa, kannattaa lämmittää niitä pehmeäksi ennen tarjoilua.