Nopeasti valmistuvat uunissa paistettavat donitsit teet helposti gluteenittomana Myllärin Gluteenittomasta Vaaleasta Jauhoseoksesta. Donitsit maustetaan jouluisilla mausteilla ja kuorrutetaan piparinmakuisella sokerilla ja piparkakkukinuskilla.
Ainesosat
donitsia
Ohjeet
Voitele donitsivuoka.
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita yhteen Myllärin Gluteeniton Vaalea Jauhoseos, sokerit, mausteet ja suola.
Vispilöi toisessa kulhossa öljy, kaurajuoma sekä kananmuna.
Yhdistä öljy-kaurajuomaseos kuiviin aineksiin ja sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi tai kaada taikina donitsivuoan koloihin ja paista noin 12 minuuttia tai kunnes donitsit ovat kypsiä.
Anna donitsien jäähtyä vuoassa n. 10 minuuttia ennen kumoamista vuoasta leivinpaperille.
Kuorrutetta varten keitä kattilassa keskilämmöllä kermaa ja fariinisokeria n. 10 minuuttia kunnes seos sakenee. Sekoita joukkoon piparkakkumauste ja suola. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa ennen kuorruttamista.
Toista kuorrutetta varten sekoita piparkakkumauste ja sokeri ja kaada lautaselle öljyä. Dippaa donitsi ensin öljyyn ja sen jälkeen maustettuun sokeriin.