Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton vuokaleipä on täyttävä ja herkullinen hiivaton leipä täynnä rouheista Myllärin hapanleipäainesta, isoja kaurahiutaleita sekä siemeniä. 

Nauti leipä makeana esimerkiksi hillon kanssa tai välipalaleipänä kasvisten kera.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
50 min
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

vuokaleipä

1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2 tl psylliumia
1 ½ tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 dl turkkilaista jugurttia
2 rkl siirappia
1 dl vettä

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Sekoita yhteen Myllärin Gluteeniton Hapanleipäaines, kaurahiutaleet, siemenet, psylliumjauhe, suola ja ruokasooda.

  3. Lisää joukkoon jugurtti, siirappi sekä vesi.

  4. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa sitä enempää kuin tarvitsee.

  5. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun n.26 x 11 cm leipävuokaan ja ripottele vielä Myllärin isoja kaurahiutaleita päälle.

  6. Paista uunin alatasossa 45-50 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
5,4 g
Proteiini
8,5 g
Energia
236,0 kcal
Hiilihydraatit
19,8 g
Rasva
12,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Suola
1,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla
30 min GL, V

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla

Gluteeniton Välimeren piirakka (kasvis-fetapiirakka)
1 h 10 min L, GL

Gluteeniton Välimeren piirakka (kasvis-fetapiirakka)