Ainesosat
leipää
Ohjeet
Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri.
Lisää Myllärin Gluteeniton Hapanleipäaines joukkoon vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella vatkaten noin 5 minuutin ajan. Taikinan tulisi olla melko löysää, mutta kuitenkin helposti leivinpaperin päällä muotoiltavaa.
Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaan taikinakoukuilla tai yleiskoneella 1 rkl kaakaojauhetta.
Muotoile uunipellille leivinpaperin päälle kaksi pyöreää leipää ja tee leipien keskelle reikä. Suurelle uunipellille mahtuu 2 leipää. Voit käyttää vettä apuna muotoilussa, jos taikina on liian tarttuvaa.
Ripottele päälle Myllärin Gluteenitonta Hapanleipäainesta ja pistele leipään haarukalla reikiä. Painele myös veitsellä kevyesti viillot leipään palojen merkiksi.
Anna leipien kohota liinan alla 30 minuuttia.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Paista leipiä uunissa 35 minuuttia tai kunnes ne ovat reunoilta kovat.
Anna leipien jäähtyä ritilän päällä ja nauti joko heti lämpimänä tai täysin jäähtyneenä. Voit myös leikata leivän valmiiksi paloiksi ja pakastaa leivät tuoreena, jolloin ne säilyvät paremmin.