Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton Luumupitko Vanilja-kardemummakuorrutteella

Leivo mehevä luumupitko jouluksi gluteenittomana käyttäen Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta. Pitkosta teet helposti myös vegaanisen, sillä leivonnassa ei käytetä kananmunaa ja voit korvata voin margariinilla ja maidon gluteenittomalla kaurajuomalla. 

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

pitko

Ainekset

100 g margariinia
2 dl kaurajuomaa
11 g kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ tl suolaa
200 g luumumarmeladia

Kuorrute

3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
vettä

Ohjeet

  1. Sulata margariini ja lämmitä kaurajuoma yli 42-asteiseksi.

  2. Vispilöi maidon joukkoon kuivahiiva, sokeri, kardemumma ja suola.

  3. Lisää jauhoseos taikinaan vähitellen käsivatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella vatkaten. Vatkaa taikinaa noin 5 minuuttia ja lisää vatkauksen loppupuolella sula margariini joukkoon. Taikinan kuuluu olla kimmoisaa ja melko löysää.

  4. Jauhota leivonta-alusta kevyesti ja vaivaa taikinaa käsin alustalla pari minuuttia. Kauli sen jälkeen taikina n. 45 cm x 35 cm levyksi. Levitä taikinalevylle luumumarmeladi.

  5. Rullaa levy pitkältä sivulta pötköksi. Voit leikata pötkön päät pois ja paistaa ne erikseen pullina.

  6. Leikkaa rulla keskeltä halki jättäen taikinan ehjäksi noin 3 cm rullan toisesta päästä.

  7. Käännä leikatut kaksi taikinakaistaletta siten, että saat leikkauskohdan ylöspäin ja luumumarmeladikerrokset näkyviin. “Letitä” kaistaleet väljästi ja taittele pötkön päät rullan alle.

  8. Tiivistä rullaa käsillä molemmista päistä ja siirrä se leivinpaperilla vuorattuun paistovuokaan, esim. leipävuokaan.

  9. Anna rullan kohota 30 minuuttia.

  10. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista pitkoa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia ja anna sen jäähtyä ennen kuorruttamista.

  11. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja kuorruta pitko. Voit jättää osan kuorrutteesta sivuun, jotta sitä voi lisätä myös leikatun pitkopalan päälle.

Ostoslistalle

Vinkit

Pitko on parhaimmillaan paistopäivänä. Paiston jälkeisinä päivinä voit ennen tarjoilua lämmittää pitkosta leikattuja siivuja muutaman sekunnin ajan mikrossa, jotta niistä tulee jälleen meheviä.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,2 g
Proteiini
2,2 g
Energia
220,4 kcal
Hiilihydraatit
58,0 g
Rasva
3,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,0 g
Suola
0,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton Appelsiini-suklaakakku
1 h 45 min L, GL, VG

Gluteeniton Appelsiini-suklaakakku

Gluteenittomat Suklaakuppikakut
50 min L, GL

Gluteenittomat Suklaakuppikakut

Gluteenittomat Linzer-keksit
L, GL

Gluteenittomat Linzer-keksit

Gluteenittomat Toscapullat
1 h 10 min L

Gluteenittomat Toscapullat