Leivo maukkaat gluteenittomat ja vegaaniset kurpitsasämpylät kätevästi vuokaan. Kurpitsasose tuo sämpylöihin mehevyyttä ja antaa syksyistä väriä ja makua. Rouheutta sämpylöihin tuo Myllärin Gluteeniton Hapanleipäaines, joka yhdessä Myllärin Gluteenittoman Vaalean Jauhoseoksen kanssa takaa onnistuneet pehmeät sämpylät.
Ainesosat
Ainesosat
kpl
Ohjeet
Kuori ja pilko kurpitsa. Höyrytä tai keitä kurpitsan palat pehmeiksi ja soseuta sileäksi.
Sekoita kulhossa Myllärin Gluteeniton Hapanleipäaines sekä Myllärin Gluteeniton Vaalea Jauhoseos.
Lämmitä gluteeniton kaurajuoma 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Lisää nesteeseen kurpitsasose ja jauhot. Vatkaa taikinaa vatkaimen taikinakoukuilla muutama minuutti ja lisää lopuksi joukkoon pehmeä vegaaninen margariini. Sekoita vielä taikinakoukuilla muutama minuutti, kunnes taikina on helposti muotoiltavaa.
Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele palloiksi.
Aseta pallot leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
Anna kohota 45 minuuttia.
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Paista kohonneita sämpylöitä n. 15 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat pinnalta kullanruskeita.
Sämpylät ovat parhaimmillaan saman päivän aikana, mutta voit myös pakastaa niitä tuoreena ja lämmittää hetken aikaa uunissa pehmeäksi.