Ainesosat
hengelle
1 kpl galette
Ohjeet
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Pilko sipuli ja kinkku pieneksi ja paista öljyssä muutaman minuutin ajan.
Pohjaa varten nypi jauhot ja voi kulhossa. Lisää joukkoon juustoraaste, suola sekä vesi. Vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kiinteää ja helposti käsiteltävää.
Kauli ja painele taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Piirakasta tulee halkaisijaltaan noin 30 cm.
Sekoita tuorejuusto, dijon-sinappi sekä silputtu timjami (jos käytät tuoretta timjamia). Levitä seos galettepohjan päälle. Ripottele kinkku-sipuliseos tasaisesti tuorejuustoseoksen päälle. Jätä noin 2 cm reunoista ilman täytettä.
Käännä leivinpaperia apuna käyttäen n. 2 cm reunat pohjan päälle ja ripottele vielä juustoraaste sekä mustapippuri päälle.
Paista galettea uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes galette on kullanruskeaa.
Anna galetten jäähtyä hetken aikaa ja nauti lämpimänä. Voit halutessasi lisätä piirakan päälle vielä tuoretta timjamia ennen tarjoilua.