Myllärin by Helsinki Mills

Focaccia

Ruisjuuri

Jos et juuri nyt ole lähdössä matkoille, voit muistella makuja omassa kotikeittiössäsi.

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

Uunipellillinen

5 dl vettä
30 g hiivaa
1 ½ rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl oreganoa
½ dl oliiviöljyä

Ohjeet

  1. Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä neste 37-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon murennettu hiiva, sokeri, suola, kuivattu oregano ja oliiviöljy. Sekoita hyvin.

  2. Lisää joukkoon Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja. Alusta taikinaan reilusti sitkoa.

  3. Ota esiin iso uunivuoka tai uunipelti ja suojaa se leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi hyvin oliiviöljyllä.

  4. Levitä taikina 1,5 cm paksuiseksi levyksi vuokaan tai pellille. Kohota taikina hyvin.

  5. Tee kohonneeseen taikinaan öljytyllä sormella kuoppia ja painele kuoppiin makusi mukaan esimerkiksi oliiveja, pieniä tomaatteja, paprikan paloja, kapriksia tai parmesaanilastuja.

  6. Voitele pinta runsaalla oliiviöljyllä  ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

  7. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia kunnes focaccia on kauniin ruskea.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,4 g
Proteiini
0,7 g
Energia
81,0 kcal
Hiilihydraatit
3,0 g
Rasva
7,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,0 g
Suola
3,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Ohrarieskat
30 min L, VG, M, K, V

Ohrarieskat

Labneh - Libanolilainen jugurttilevite
4 h 10 min L, GL, VG, K

Labneh - Libanolilainen jugurttilevite

Sandwich
1 h 45 min L, VG, M, K

Sandwich