Myllärin by Helsinki Mills

Focaccia

Ruisjuuri

Jos et juuri nyt ole lähdössä matkoille, voit muistella makuja omassa kotikeittiössäsi.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

Uunipellillinen

5 dl vettä
30 g hiivaa
1 ½ rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl oreganoa
½ dl oliiviöljyä

Ohjeet

  1. Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä neste 37-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon murennettu hiiva, sokeri, suola, kuivattu oregano ja oliiviöljy. Sekoita hyvin.

  2. Lisää joukkoon Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja. Alusta taikinaan reilusti sitkoa.

  3. Ota esiin iso uunivuoka tai uunipelti ja suojaa se leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi hyvin oliiviöljyllä.

  4. Levitä taikina 1,5 cm paksuiseksi levyksi vuokaan tai pellille. Kohota taikina hyvin.

  5. Tee kohonneeseen taikinaan öljytyllä sormella kuoppia ja painele kuoppiin makusi mukaan esimerkiksi oliiveja, pieniä tomaatteja, paprikan paloja, kapriksia tai parmesaanilastuja.

  6. Voitele pinta runsaalla oliiviöljyllä  ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

  7. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia kunnes focaccia on kauniin ruskea.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,9 g
Proteiini
7,0 g
Energia
231,5 kcal
Hiilihydraatit
40,5 g
Rasva
4,3 g
Tyydyttynyt rasva
0,7 g
Suola
1,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla
30 min GL, V

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla