Ainesosat
Ainesosat
Uunipellillinen
Ohjeet
Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä neste 37-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon murennettu hiiva, sokeri, suola, kuivattu oregano ja oliiviöljy. Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja. Alusta taikinaan reilusti sitkoa.
Ota esiin iso uunivuoka tai uunipelti ja suojaa se leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi hyvin oliiviöljyllä.
Levitä taikina 1,5 cm paksuiseksi levyksi vuokaan tai pellille. Kohota taikina hyvin.
Tee kohonneeseen taikinaan öljytyllä sormella kuoppia ja painele kuoppiin makusi mukaan esimerkiksi oliiveja, pieniä tomaatteja, paprikan paloja, kapriksia tai parmesaanilastuja.
Voitele pinta runsaalla oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia kunnes focaccia on kauniin ruskea.