Myllärin by Helsinki Mills

Financier - Mantelileivos

Ranskalainen klassikko, joka saa raikkautta appelsiinista.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
20 min
Aktiivinen
25 min
Yhteensä
45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

6

kappale

Taikina

100 g laktoositonta voita
1 dl tomusokeria
1 dl mantelijauhetta
3 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
laktoositonta voita vuokien voiteluun

Glaseeraus

1 appelsiini
½ dl sokeria
½ tl vanilliinisokeria
4 kumkvattia siivutettuna

Ohjeet

  1. Valmista ensin taikina. Ruskista voi kattilassa. Varo ettet polta. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Mittaa isoon kulhoon valkuainen. Lisää kuivia aineita ja ruskistettua voita vuorotellen valkuaisten joukkoon. Sekoita kunnes tasainen.

  3. Voitele silikoninen financiervuoka. Täytä ¾ muotista ja paista 200 C asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Leivos on valmiina kullanruskea pinnasta. Voit käyttää paistamiseen myös muffinssivuokia.

  4. Valmista glaseerauskastike raastamalla appelsiinin kuori ja puristamalla mehut kattilaan. Mittaa sokerit kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä siirapiksi. Ota pois levyltä ja lisää joukkoon siivutetut kumkvatit.

  5. Glaseeraa siirapilla financier-leivokset ennen tarjoilua.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,4 g
Proteiini
7,0 g
Energia
427,9 kcal
Hiilihydraatit
53,1 g
Rasva
27,8 g
Tyydyttynyt rasva
14,7 g
Suola
0,3 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton Brownies
40 min L

Gluteeniton Brownies

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla
3 h 10 min

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla

Myllärin Myslimuffinssit
40 min L, VG

Myllärin Myslimuffinssit

Gluteenittomat Mokkapalat
1 h 30 min L, GL, VG

Gluteenittomat Mokkapalat