Ainesosat
patonkia
Ohjeet
Patongit
Aloita valmistamalla patongit.
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää nesteen joukkoon Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai käsin noin 5 minuuttia. Kohota noin 40 minuuttia.
Kaada kohonnut taikina jauhotetulla pöydälle ja jaa neljään osaan. Alusta paloista ylimääräinen ilma pois. Leivo paloista noin 3-4 cm paksuisia tankoja ja siirrä leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Kohota noin 20 minuuttia ja viillä vinoviillot sahateräveitsellä patonkien pintaan.
Paista 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Bruschetat
Leikkaa patongista reilun 1 cm paksuisia vinoviipaleita. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja purista pinnalla valkosipulia maun mukaan. Paahda viipaleet rapeaksi uunissa 200 asteessa noin 10 minuutin ajan.
Asettele kuumille viipaleille minitomaatin puolikkaita, mozzarella viipaleita, basilikan lehtiä ja rouhittua mustapippuria. Herkuttele heti.
Kokeile siemenpatonkia ja lisää nesteen yhteydessä patonkitaikinaan esimerkiksi kurpitsan tai pellavan siemeniä 2-3 dl.