Ainesosat
Ainesosat
kappaletta
Ohjeet
Keitä tai paahda bataatti kypsäksi. Poista kuori ja purista bataatti siivilän läpi kulhoon
Liuota hiiva 37-asteiseen veteen.
Lisää Myllärin Luomu Leivontakarkeat Vehnäjauhot ja suola bataattisoseen sekaan. Sekoita. Lisää joukkoon vesi-hiivaseos.
Vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia, kunnes koostumus on tasainen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Kohotuksen jälkeen painele taikina kasaan ja vaivaa hyvin uudelleen. Anna kohota jälleen kaksinkertaiseksi.
Toisen kohotuksen jälkeen vaivaa taikinaa vain hieman. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile osista pyöreitä palloja. Aseta pallot jauhotetulle alustalle ja litistä niitä hieman. Anna kohota 30 minuuttia.
Ota esiin valurauta- tai tavallinen paistinpannu. Kuumenna pannu ja grillaa leipiä molemmin puolin 6-8 minuuttia. Jos leivät ovat isoja, grillaa myös sivuilta. Käytä kantta apuna. Leivät ovat kypsiä, kun ne napautettaessa kuulostavat ontoilta.