Myllärin by Helsinki Mills

Bolo Do Caco - Maalaisleipä Madeiralta

Matkusta Madeiran makumaailmoihin tällä reseptillä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
40 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

12

kappaletta

3 ½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
300 g bataattia kuorittuna

Ohjeet

  1. Keitä tai paahda bataatti kypsäksi. Poista kuori ja purista bataatti siivilän läpi kulhoon

  2. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen.

  3. Lisää Myllärin Luomu Leivontakarkeat Vehnäjauhot ja suola bataattisoseen sekaan. Sekoita. Lisää joukkoon vesi-hiivaseos.

  4. Vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia, kunnes koostumus on tasainen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Kohotuksen jälkeen painele taikina kasaan ja vaivaa hyvin uudelleen. Anna kohota jälleen kaksinkertaiseksi.

    Toisen kohotuksen jälkeen vaivaa taikinaa vain hieman. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile osista pyöreitä palloja. Aseta pallot jauhotetulle alustalle ja litistä niitä hieman. Anna kohota 30 minuuttia.

  5. Ota esiin valurauta- tai tavallinen paistinpannu. Kuumenna pannu ja grillaa leipiä molemmin puolin 6-8 minuuttia. Jos leivät ovat isoja, grillaa myös sivuilta. Käytä kantta apuna. Leivät ovat kypsiä, kun ne napautettaessa kuulostavat ontoilta.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,2 g
Proteiini
6,0 g
Energia
177,9 kcal
Hiilihydraatit
35,5 g
Rasva
0,8 g
Tyydyttynyt rasva
0,2 g
Suola
0,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat
1 h VG

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat