Ainesosat
Ainesosat
kappaletta
Ohjeet
Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä vesi ja maito 37-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon murennettu hiiva, sokeri, suola ja rypsiöljy. Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon Myllärin Ruisjauhot sekä Myllärin Luomu Kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
Lisää taikinaan vähitellen Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Taikinan tulee olla notkeaa ja sitkeää. Kohota taikina hyvin.
Jaa kohonnut taikina 30 osaan ja leivo osat pyöreiksi sämpylöiksi.
Anna kohota 10-15 minuuttia.
Kuumenna kattilassa 2 l vettä kiehuvaksi.
Tee kohonneisiin sämpylöihin reikä keskelle. Nosta 1-3 bagelia kerrallaan reikäkauhan avulla noin 3 sekunniksi kiehuvaan suolaveteen. Vie bagelit vedestä suoraan leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Ripottele bageleiden pinnalle siemeniä.
Paista bageleita 225 asteisessa uunissa 12-15 min kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan.