Myllärin by Helsinki Mills

Bagelit

Sunnuntaiaamujen herkku rapakon takaa. Laita väliin tuorejuustoa, lempitäytteitäsi ja ala nautiskelemaan ihanasta päivästä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
25 min
Aktiivinen
35 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

24

kappaletta

8 dl vettä
2 dl maitoa
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 dl rypsiöljyä
pinnalle unikonsiemeniä

Ohjeet

  1. Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä vesi ja maito 37-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon murennettu hiiva, sokeri, suola ja rypsiöljy. Sekoita hyvin.

  2. Lisää joukkoon Myllärin Ruisjauhot sekä Myllärin Luomu Kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi.

  3. Lisää taikinaan vähitellen Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Taikinan tulee olla notkeaa ja sitkeää. Kohota taikina hyvin.

  4. Jaa kohonnut taikina 30 osaan ja leivo osat pyöreiksi sämpylöiksi.

    Anna kohota 10-15 minuuttia.

  5. Kuumenna kattilassa 2 l vettä kiehuvaksi.

  6. Tee kohonneisiin sämpylöihin reikä keskelle. Nosta 1-3 bagelia kerrallaan reikäkauhan avulla noin 3 sekunniksi kiehuvaan suolaveteen. Vie bagelit vedestä suoraan leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Ripottele bageleiden pinnalle siemeniä.

  7. Paista bageleita 225 asteisessa uunissa 12-15 min kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,6 g
Proteiini
3,0 g
Energia
134,9 kcal
Hiilihydraatit
13,1 g
Rasva
7,3 g
Tyydyttynyt rasva
0,6 g
Suola
1,3 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla
30 min GL, V

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla