Myllärin ruispalat ja misovoi

yli 60 min. | Helppo

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Ruoanlaitto
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
Misovoi
200 g huoneenlämpöistä voita
3 rkl vaaleaa misotahnaa
Ruispalat
50 g tuorehiivaa
5 dl vettä
1 dl siirappia
2 tl suolaa
8-10 dl Myllärin Ruisleipäainesta
voita vuokien voiteluun
Valmistusohje

Valmista misovoi mittaamalla ainekset kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella. Muotoile kelmun avulla pötkö ja laita jääkaappiin kovettumaan. Tarjoilua varten voit leikata kiekon hieman etukäteen tarjoilulautaselle pehmenemään.

Ruispalat

Mittaa kulhoon tuorehiiva, kädenlämpöinen vesi, siirappi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Vaivaa käsin joukkoon 8 dl Myllärin Ruisleipäainesta. Lisää tarvittaessa ainesta, jos taikina on jäämässä liian löysäksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota 45 minuuttia.

Voitele haluamasi leipävuoat. Voit käyttää myös muffinssivuokia paistamiseen. Nostele taikinasta paloja vuokiin ja jätä liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Paista 175 C asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.