Ainekset
Misovoi | |
200 g | huoneenlämpöistä voita |
3 rkl | vaaleaa misotahnaa |
Ruispalat | |
50 g | tuorehiivaa |
5 dl | vettä |
1 dl | siirappia |
2 tl | suolaa |
8-10 dl | Myllärin Ruisleipäainesta |
voita vuokien voiteluun |

Valmistusohje
Valmista misovoi mittaamalla ainekset kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella. Muotoile kelmun avulla pötkö ja laita jääkaappiin kovettumaan. Tarjoilua varten voit leikata kiekon hieman etukäteen tarjoilulautaselle pehmenemään.
Ruispalat
Mittaa kulhoon tuorehiiva, kädenlämpöinen vesi, siirappi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Vaivaa käsin joukkoon 8 dl Myllärin Ruisleipäainesta. Lisää tarvittaessa ainesta, jos taikina on jäämässä liian löysäksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota 45 minuuttia.
Voitele haluamasi leipävuoat. Voit käyttää myös muffinssivuokia paistamiseen. Nostele taikinasta paloja vuokiin ja jätä liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
Paista 175 C asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.