Luumuinen suklaakakku

yli 60 min. | Vaikea

  • Makeat leivonnaiset
  • Joulu
  • Jälkiruoat
Ainekset
Luumu-marenkipallot
100 g (3-8 kpl) kananmunan valkuaista
100 g siroa erikoishienoa sokeria
100 g tomusokeria
50 g luumumarmeladia
Suklaakakku
200 g tummaa suklaata
200 g voita
5 kpl kananmunaa
2,5 dl sokeria
150 g Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
voita voiteluun
Luumumousse
250 g  luumumarmeladia
3 kpl liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
Valmistusohje

Luumu-marenkipallojen valmistus

Esilämmitä uuni 120 asteeseen. Erottele kananmunan valkuaiset ja laita ne suureen ja puhtaaseen kulhoon. Aloita vatkaaminen sähkövatkaimella keskinopeudella, kunnes valkuaiset muodostavat pehmeät huiput. Lisää sirosokeria vähitellen, jatkaen vatkaamista nopeammalla nopeudella. Kun kaikki sirosokeri on lisätty, jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja jäykkää.

Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää luumumarmeladi ja sekoita kevyesti.

Laita marenki pursotinpussiin ja pursota 3-4 cm kokoisia palloja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes marengit ovat kuivia ja kovia ulkopinnalta, mutta pehmeitä sisältä. Anna jäähtyä. Marengit säilyvät useita päiviä huoneenlämmössä.

Suklaakakun valmistus

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa kananmunan keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin.

Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe keltuais-suklaaseokseen ja sekoita hyvin. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti seos keltuais-suklaaseokseen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä ja kohonnut.

Luumumoussen valmistus

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa luumumarmeladi kattilaan. Kuumenna varovasti ja lisää liotetut liivatteet joukkoon. Sekoita. Siirrä isoon kulhoon ja laita jääkaappiin.

Vaahdota kuohukerma. Ota luumumarmeladi pois jääkaapista ja sekoita marmeladin rakenne rikki vispilällä. Nostele kermavaahto marmeladin joukkoon nuolijalla.

Kakun kokoaminen

Kasaa kakku leikkaamalla kakku 3-osaan. Kostuta pohjapala haluamallasi mehulla, tai liemellä. Voit kostutusta varten ohentaa luumumarmeladia vedellä ja maustaa tilkalla konjakkia. Levitä luumumoussesta puolet pohjan päälle. Laita seuraavaksi kakun keskiosa, kostuta ja täytä lopulla luumumoussella. Asettele päällinen ja kostuta päällinen.

Nostele päälle luumumarenkeja. Halkaise ja poista tuoreista luumuista kivet ja leikkaa lohkoja koristeluun.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.