Ainekset
12 kpl | |
3 dl | turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia |
3 dl | vettä |
25 g | hiivaa |
3 rkl | juoksevaa hunajaa |
2 tl | suolaa |
3 rkl | ruokaöljyä |
1 l | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
Pinnalle: | |
1 kpl | kananmunan keltuainen |
seesamin siemeniä |

Valmistusohje
- Aloita turkkilaistyyppisen lavash-leivän valmistus taikinan teolla. Mittaa kulhoon puoli litraa kädenlämpöistä vettä sekä 25 g hiivaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon suola, hunaja ja ruokaöljy.
- Lisää nesteen joukkoon 8 dl Myllärin leivontakarkeita vehnäjauhoja. Tee löysä, mahdollisimman sitkeä taikina.
- Kohota noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina 12 osaan leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
- Jauhota palojen pinnat ja taputtele palat litteiksi ja pyöreiksi.
- Anna kohota 30 minuuttia.
- Pistele leipien pinta haarukalla.
- Voitele kananmunan keltuaisella ja ripottele pinnalle seesamin siemeniä.
- Paista 230 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
- Tarjoile lämpimänä erilaisten mezejen kanssa.
Vinkki! Mezeiksi sopivat esimerkiksi erilaiset tahnat, viinilehtikääryleet, oliivit, valkosipulilla maustettu jugurtti ja falafelit.