Lavash

30-60 min. | Helppo

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Aamiainen ja välipalat
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
12 kpl
3 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
3 dl vettä
25 g hiivaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl suolaa
3 rkl ruokaöljyä
1 l Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
Pinnalle:
1 kpl kananmunan keltuainen
seesamin siemeniä
Valmistusohje
  1. Aloita turkkilaistyyppisen lavash-leivän valmistus taikinan teolla. Mittaa kulhoon puoli litraa kädenlämpöistä vettä sekä 25 g hiivaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon suola, hunaja ja ruokaöljy.
  2. Lisää nesteen joukkoon 8 dl Myllärin leivontakarkeita vehnäjauhoja. Tee löysä, mahdollisimman sitkeä taikina.
  3. Kohota noin 30 minuuttia.
  4. Jaa taikina 12 osaan leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
  5.  Jauhota palojen pinnat ja taputtele palat litteiksi ja pyöreiksi.
  6. Anna kohota 30 minuuttia.
  7. Pistele leipien pinta haarukalla.
  8. Voitele kananmunan keltuaisella ja ripottele pinnalle seesamin siemeniä.
  9. Paista 230 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
  10. Tarjoile lämpimänä erilaisten mezejen kanssa.

Vinkki! Mezeiksi sopivat esimerkiksi erilaiset tahnat, viinilehtikääryleet, oliivit, valkosipulilla maustettu jugurtti ja falafelit.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.