Ainekset
4 hengelle
0,5 dl | oliiviöljyä |
1 | sipuli, hienonnettuna |
2 | valkosipulinkynttä, murskattuna |
400 g | Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa |
1 dl | valkoviiniä (voit korvata sen myös kasvisliemellä) |
8-10 dl | kasvislientä (jauhetta, tai liemikuutio liotettuna veteen) |
400 g | juureksia leikattuna pieneksi (esim. porkkanaa, palsternakkaa, lanttua) |
100 g | mascarponejuustoa |
100 g | parmesaanijuustoa, raastettuna |
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan | |
1 dl | tuoretta persiljaa tai ruohosipulia |

Valmistusohje
Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla tai kattilassa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli pannulle. Kuullota niitä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Lisää Myllärin pitkäjyväinen kaura ja sekoita. Kuullota kauraa muutama minuutti. Lisää valkoviini ja kiehauta.
Lisää juureskuutiot joukkoon. Aloita lisäämään kasvislientä vähän kerrallaan kauran päälle. Sekoita kaurattoa jatkuvasti ja anna liemen imeytyä kauraan ennen lisäämistä. Jatka tätä prosessia, kunnes kaura on kypsää ja kauratto on saavuttanut halutun koostumuksen.
Lisää mascarponejuusto, raastettu parmesaanijuusto ja tuoreet yrtit. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.
Anna kauraton levätä kannen alla muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Tällöin maut tasaantuvat ja kauratto saa paremman koostumuksen.
Vinkki! Kaurattoa tehdessä parmesanjuusto tekee kauratosta paksumpaa ja mascarponejuusto löysempää!