Juureskauratto

30-60 min. | Keskitaso

  • Kasvisruoka
  • Ruoanlaitto
Ainekset

4 hengelle

0,5 dl oliiviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
400 g Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa
1 dl valkoviiniä (voit korvata sen myös kasvisliemellä)
8-10 dl kasvislientä (jauhetta, tai liemikuutio liotettuna veteen)
400 g juureksia leikattuna pieneksi (esim. porkkanaa, palsternakkaa, lanttua)
100 g mascarponejuustoa
100 g parmesaanijuustoa, raastettuna
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 dl tuoretta persiljaa tai ruohosipulia
Valmistusohje

Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla tai kattilassa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli pannulle. Kuullota niitä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Lisää Myllärin pitkäjyväinen kaura ja sekoita. Kuullota kauraa muutama minuutti. Lisää valkoviini ja kiehauta.

Lisää juureskuutiot joukkoon. Aloita lisäämään kasvislientä vähän kerrallaan kauran päälle. Sekoita kaurattoa jatkuvasti ja anna liemen imeytyä kauraan ennen lisäämistä. Jatka tätä prosessia, kunnes kaura on kypsää ja kauratto on saavuttanut halutun koostumuksen.

Lisää mascarponejuusto, raastettu parmesaanijuusto ja tuoreet yrtit. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.

Anna kauraton levätä kannen alla muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Tällöin maut tasaantuvat ja kauratto saa paremman koostumuksen.

Vinkki! Kaurattoa tehdessä parmesanjuusto tekee kauratosta paksumpaa ja mascarponejuusto löysempää!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.