Ainekset
1 uunipellillinen | |
1/2 l | vettä |
30 g | hiivaa |
1,5 rkl | sokeria |
1 rkl | suolaa |
1 rkl | kuivattua oreganoa |
1/2 dl | oliiviöljyä |
1,2 l | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
Pinnalle: | |
oliiviöljyä, pieniä tomaatteja, oliiveja, sormisuolaa, rakuunaa, kapriksia, parmesaania |

Valmistusohje
- Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä neste 37-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon murennettu hiiva, 1,5 rkl sokeria, 1 rkl suolaa, 1 rkl kuivattua oreganoa ja 1/2 dl oliiviöljyä. Sekoita hyvin.
- Lisää joukkoon 1,2 l Myllärin leivontakarkeita vehnäjauhoja. Alusta taikinaan reilusti sitkoa.
- Ota esiin iso uunivuoka tai uunipelti ja suojaa se leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi hyvin oliiviöljyllä.
- Levitä taikina 1,5 cm paksuiseksi levyksi vuokaan tai pellille.
- Kohota taikina hyvin.
- Tee kohonneeseen taikinaan öljytyllä sormella kuoppia ja painele kuoppiin makusi mukaan esimerkiksi oliiveja, pieniä tomaatteja, paprikan paloja, kapriksia tai parmesaanilastuja.
- Voitele pinta runsaalla oliiviöljyllä.
- Ripottele pinnalle sormisuolaa.
- Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia kunnes focaccia on kauniin ruskea.
Vinkki! Dippaa focaccia sormisuolalla ja balsamicolla maustettuun oliiviöljyyn.