Focaccia

30-60 min. | Helppo

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Aamiainen ja välipalat
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
1 uunipellillinen
1/2 l  vettä
30 g hiivaa
1,5 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1/2 dl oliiviöljyä
1,2 l Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
Pinnalle:
oliiviöljyä, pieniä tomaatteja, oliiveja, sormisuolaa, rakuunaa, kapriksia, parmesaania
Valmistusohje
  1. Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä neste 37-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon murennettu hiiva, 1,5 rkl sokeria, 1 rkl suolaa, 1 rkl kuivattua oreganoa ja 1/2 dl oliiviöljyä. Sekoita hyvin.
  2. Lisää joukkoon 1,2 l Myllärin leivontakarkeita vehnäjauhoja. Alusta taikinaan reilusti sitkoa.
  3. Ota esiin iso uunivuoka tai uunipelti ja suojaa se leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi hyvin oliiviöljyllä.
  4. Levitä taikina 1,5 cm paksuiseksi levyksi vuokaan tai pellille.
  5. Kohota taikina hyvin.
  6. Tee kohonneeseen taikinaan öljytyllä sormella kuoppia ja painele kuoppiin makusi mukaan esimerkiksi oliiveja, pieniä tomaatteja, paprikan paloja, kapriksia tai parmesaanilastuja.
  7. Voitele pinta runsaalla oliiviöljyllä.
  8. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
  9. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia kunnes focaccia on kauniin ruskea.

Vinkki! Dippaa focaccia sormisuolalla ja balsamicolla maustettuun oliiviöljyyn.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.