Bruschetta

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
8 patonkia
1 l vettä
50 g hiivaa
1,5 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 dl ruokaöljyä
2,2 l Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhoja
Bruschetta:
Oliiviöljyä voiteluun
Valkosipulia
Minitomaatteja
Mozzarellaa
Tuoretta basilikaa
Rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
  1. Aloita valmistamalla patonki taikina. Mittaa kulhoon 1 litra kädenlämpöistä vettä sekä 50 g hiivaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon suola, sokeri ja ruokaöljy.
  2. Lisää nesteen joukkoon 2,2 l Myllärin luomu täysjyvä vehnäjauhoja. Alusta napakka taikina. Kohota hyvin.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulla pöydälle ja jaa kahdeksaan osaan. Alusta paloista ylimääräinen ilma pois. Leivo paloista noin 3-4 cm paksuisia tankoja.
  4. Siirrä patonki tangot pellille (4 patonkia/pelti), nosta leivinpaperi tankojen väliin ylös erottelemaan tangot kohoamisen ajaksi toisistaan. Kohota hieman, jotta patongin pyöreä muoto säilyy.
  5. Kun patongit ovat kohonneet, oikaise leivinpaperi ja viillä vinoviillot sahateräveitsellä patonkien pintaan.
  6. Paista 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Älä peitä vaan anna jäähtyä avoimena.
  7. Valmista bruschetat. Leikkaa patongista reilun 1 cm paksuisia vinoviipaleita. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja purista pinnalla valkosipulia maun mukaan
  8. Paahda viipaleet rapeaksi uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.
  9. Asettele kuumille viipaleille minitomaatin puolikkaita, mozzarella viipaleita, basilikan lehtiä ja rouhittua mustapippuria. Herkuttele heti.

Vinkki! Kokeile siemenpatonkia ja lisää nesteen yhteydessä patonkitaikinaan esimerkiksi kurpitsan tai pellavan siemeniä 2-3 dl.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.