Ainekset
8 patonkia | |
1 l | vettä |
50 g | hiivaa |
1,5 rkl | sokeria |
1 rkl | suolaa |
1 dl | ruokaöljyä |
2,2 l | Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhoja |
Bruschetta: | |
Oliiviöljyä voiteluun | |
Valkosipulia | |
Minitomaatteja | |
Mozzarellaa | |
Tuoretta basilikaa | |
Rouhittua mustapippuria |

Valmistusohje
- Aloita valmistamalla patonki taikina. Mittaa kulhoon 1 litra kädenlämpöistä vettä sekä 50 g hiivaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon suola, sokeri ja ruokaöljy.
- Lisää nesteen joukkoon 2,2 l Myllärin luomu täysjyvä vehnäjauhoja. Alusta napakka taikina. Kohota hyvin.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulla pöydälle ja jaa kahdeksaan osaan. Alusta paloista ylimääräinen ilma pois. Leivo paloista noin 3-4 cm paksuisia tankoja.
- Siirrä patonki tangot pellille (4 patonkia/pelti), nosta leivinpaperi tankojen väliin ylös erottelemaan tangot kohoamisen ajaksi toisistaan. Kohota hieman, jotta patongin pyöreä muoto säilyy.
- Kun patongit ovat kohonneet, oikaise leivinpaperi ja viillä vinoviillot sahateräveitsellä patonkien pintaan.
- Paista 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Älä peitä vaan anna jäähtyä avoimena.
- Valmista bruschetat. Leikkaa patongista reilun 1 cm paksuisia vinoviipaleita. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja purista pinnalla valkosipulia maun mukaan
- Paahda viipaleet rapeaksi uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.
- Asettele kuumille viipaleille minitomaatin puolikkaita, mozzarella viipaleita, basilikan lehtiä ja rouhittua mustapippuria. Herkuttele heti.
Vinkki! Kokeile siemenpatonkia ja lisää nesteen yhteydessä patonkitaikinaan esimerkiksi kurpitsan tai pellavan siemeniä 2-3 dl.