Myllärin by Helsinki Mills

Bruschetta

Herkulliset bruschetat helposti Myllärin maukkaista patongeista!

Mainio iltapala tai illanistujaisiin, salaatin ja keiton kaveriksi.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 45 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
2 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

4

patonkia

Ainekset

5 dl vettä
24 g hiivaa
½ rkl sokeria
½ rkl suolaa
½ dl rypsiöljyä

Bruschetta ainekset

basilikaa
oliiviöljyä
tomaattia
mozzarellaa
valkosipulinkynttä
mustapippuria

Ohjeet

Patongit

  1. Aloita valmistamalla patongit. 

    Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää nesteen joukkoon Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai käsin noin 5 minuuttia. Kohota noin 40 minuuttia. 

     

  2. Kaada kohonnut taikina jauhotetulla pöydälle ja jaa neljään osaan. Alusta paloista ylimääräinen ilma pois. Leivo paloista noin 3-4 cm paksuisia tankoja ja siirrä leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Kohota noin 20 minuuttia ja viillä vinoviillot sahateräveitsellä patonkien pintaan.

    Paista 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

     

Bruschetat

  1.  Leikkaa patongista reilun 1 cm paksuisia vinoviipaleita. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja purista pinnalla valkosipulia maun mukaan. Paahda viipaleet rapeaksi uunissa 200 asteessa noin 10 minuutin ajan.

    Asettele kuumille viipaleille minitomaatin puolikkaita, mozzarella viipaleita, basilikan lehtiä ja rouhittua mustapippuria. Herkuttele heti.

     

Ostoslistalle

Vinkit

Kokeile siemenpatonkia ja lisää nesteen yhteydessä patonkitaikinaan esimerkiksi kurpitsan tai pellavan siemeniä 2-3 dl.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
6,7 g
Proteiini
6,8 g
Energia
220,8 kcal
Hiilihydraatit
33,5 g
Rasva
5,0 g
Tyydyttynyt rasva
0,5 g
Suola
0,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Gluteenittomat valkosuklaa-karpalokeksit
30 min L, GL

Gluteenittomat valkosuklaa-karpalokeksit