Myllärin gluteenittomia tuotteita valmistava tehdas laajentui Vaasassa

Helsingin Mylly Oy:n Vaasan tuotantotilojen tuorein laajennus on valmis. Tehtaalla valmistetaan muun muassa Myllärin gluteenittomat kauratuotteet. Tuotanto- ja varastotilojen laajennus oli tarpeen, koska gluteenittomien tuotteiden kysyntä niin kotimaassa kuin maailmallakin kasvaa. Yrityksellä on suuria kasvuodotuksia erityisesti viennin puolella.

”Viemme kauratuotteita yli 40 eri maahan, Afrikkaan, Kaukoitään ja Australiaan asti”, kertoo Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin.

Viennin osuus yrityksen liikevaihdosta on jo noin 35 prosenttia. Vientiin menee erityisesti luomutuotteita ja gluteenittomia kauratuotteita. Maailmalla yritys tunnetaan nimellä Helsinki Mills.

”Toimimme monen ulkomaalaisen yrityksen yhteistyökumppanina ja lisäksi toimitamme raaka-ainetta elintarviketeollisuuteen. Asiakkaisiimme kuuluu esimerkiksi useita isoja kaurajuoman valmistajia”, mainitsee Kumlin.

Lisäksi yrityksen gluteenittomia luomukauratuotteita myydään ulkomaalaisille kuluttajille suunnatun The Nordic Oatventure -tuotemerkin alla esimerkiksi Saksan Amazon-verkkokaupassa.

Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin (toinen vasemmalta) on tyytyväinen pääurakoitsija Westgroupin ripeässä aikataulussa toteuttamaan rakennusprojektiin.
Kuvassa myös Westgroupin vastaava työnjohtaja Aleksi Rintamäki (vas.), arkkitehti Sami Rintamäki Arkkitehdit Rintamäki Viljanen + J Oy:stä (toinen oik.) sekä Westgroupin toimitusjohtaja Toni Uusi-Pohjola (oik.)

Lähes kahden miljoonan euron investointi

Helsingin Mylly on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli lähes 50 miljoonaa. Yrityksen kolmella toimipaikalla, Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä työskentelee yhteensä noin sata vakituista työntekijää. Laajennuksen myötä Vaasaan palkattiin tässä vaiheessa kaksi uutta työntekijää.

Vaasan tehdasta on laajennettu jo muutaman kerran aikaisemminkin. ”Vuosina 2015 ja 2017 tehdyillä investoinneilla tuplasimme tuotantolinjojemme tehot”, kertoo Vaasan tehtaanjohtaja Ville Mäki. Tehtaan uudet siilot valmistuivat syksyllä 2020 ja nyt tuoreimman laajennuksen myötä tuotantolaitokselle tuli 1 200 neliötä lisää tuotanto- ja varastotiloja.

Laajennus mahdollistaa sekä uusien tuotteiden että uusien pakkausvaihtoehtojen tuonnin markkinoille. ”Elokuussa toimme kauppoihin neljä uutta gluteenittomasta puhdaskaurasta valmistettua tuotetta: pizzajauhon, sämpyläjauhon, lettujauhon ja pikapuurohiutaleen, kertoo Niklas Kumlin.

Tällä hetkellä gluteenittomien tuotteiden pakkauskoot vaihtelevat kuluttajille suunnatuista 40 gramman annospusseista teollisuuden tarpeisiin meneviin tankkiautollisiin.

Gluteenittomien tuotteiden kysyntä kasvaa

Vastuullisesti valmistetut kotimaiset kauratuotteet kiinnostavat kuluttajia ja gluteenittoman ruokavalion suosio on kasvanut viime vuosina. Myllärin gluteenittomaan valikoimaan kuuluu niin kuluttaja-, suurtalous- kuin leipomotuotteita.

”Aloitimme gluteenittomien kauratuotteiden valmistamisen vuonna 2016 ja tänään tuotteitamme on kauppojen valikoimissa reilut parikymmentä”, kertoo Kumlin. ”Monipuolisissa, runsaskuituisissa gluteenittomissa kauratuotteissamme on hyvän maun lisäksi kaikki kauran erinomaiset ominaisuudet, kuten kuitu, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet”, hän jatkaa.

Myllärin gluteenittomissa tuotteissa ei käytetä vehnätärkkelystä. ”Lisäksi olemme huomioineet myös muita allergioita. Tuotteissamme ei käytetä eläinkunnan tuotteita, eikä allergeeneja sisältäviä tuotteita käsitellä omissa tuotantolaitoksissamme. Esimerkiksi missään lettujauhoissamme ei käytetä maitoa eikä kananmunaa”, Niklas Kumlin jatkaa.

Lue lisää elokuun gluteenittomista uutuuksistamme

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.