Vaasan tehtaan laajennus mahdollistaa sekä uusien tuotteiden että uusien pakkausvaihtoehtojen tuonnin Suomen markkinoille. Tällä hetkellä gluteenittomien tuotteiden pakkauskoot vaihtelevat kuluttajille suunnatuista 40 gramman annospusseista teollisuuden tarpeisiin meneviin tankkiautollisiin.
– Elokuussa toimme kauppoihin neljä uutta gluteenittomasta puhdaskaurasta valmistettua tuotetta: pizzajauhon, sämpyläjauhon, lettujauhon ja pikapuurohiutaleen, kertoo Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin.
Helsingin Myllyllä on suuria kasvuodotuksia erityisesti viennin puolella. – Viemme kauratuotteita yli 40:een eri maahan. Afrikkaan, Kaukoitään ja Australiaan asti.
Viennin osuus yrityksen liikevaihdosta on jo noin 35 prosenttia. Vientiin menee erityisesti luomutuotteita ja gluteenittomia kauratuotteita. Maailmalla yritys tunnetaan nimellä Helsinki Mills.
– Toimimme monen ulkomaalaisen yrityksen yhteistyökumppanina, ja lisäksi toimitamme raaka-ainetta elintarviketeollisuuteen. Asiakkaisiimme kuuluu esimerkiksi useita isoja kaurajuomavalmistajia, mainitsee Kumlin.
Lisäksi yrityksen gluteenittomia luomukauratuotteita myydään ulkomaalaisille kuluttajille suunnatun The Nordic Oatventure -tuotemerkin alla esimerkiksi Saksan Amazon-verkkokaupassa.