Vuosi 2022: vastuullista viljelyä, tuotekehitystä ja valmistusta

2022 raporttikin sen todistaa, että vastuullisuutemme kantaa pellolta pöytään. Ensimmäinen vastuullisuusviljelyohjelman mukainen kaurasato valmistui. Kaurauutuudet tarjoavat kuluttajalle mahdollisuuden vaihtaa riisi kotimaiseen kauraan.

Helsingin Myllyn vastuullisuudessa on kolme painopistettä, joilla tähtäämme kattolupaukseemme. Haluamme tarjota terveellisiä ja vastuullisia kasvipohjaisia ruokaratkaisuja erilaisiin ruokavalioihin.

Ensimmäinen painopiste on ympäristö. Ja tavoitteena yhä kestävämpi ruokajärjestelmä. Ilmastoteoilla varmistamme, että viljely on mahdollista myös 100 vuoden päästä.

Toinen painopiste on hankinnat.  Varmistamme tuotteiden valmistamiseen tarvittavien raaka-aineiden vastuullisuuden.

Kolmas painopiste on ihmiset ja yhteiskunta. Vastuullisen henkilöstöpolitiikan ja johtamisen kautta varmistamme Myllyllä työskenteleville hyvinvoivan ja terveellisen elämäntavan.

 

Vastuullisuusraportti
Vastuullisuusraportti
Mikko Hölsö pellolla

Järvenpään tuotantolaitos lämpiää täysin uusiutuvalla energialla

Vuoden 2022 vastuullisuusraportissa on useita konkreettisia kohokohtia. Kestävämmän ruokajärjestelmän puolesta teimme töitä niin tuotannon, tuotekehityksen kuin liiketoiminnan suunnittelunkin puolella. 

Järvenpään tuotantolaitos siirtyi käyttämään lämmityksessä täysin uusiutuva energiaa. Lanseerasimme lähiruokaa edustavat kotimaiset kauratuotteet: lähiruokaa, jota vastuulliset suomalaiset kuluttajat voivat käyttää esimerkiksi riisin sijaan. Onhan kauran hiilijalanjälki n. 70 % pienempi kuin riisin. Siirryimme GHG-protokollan mukaiseen päästölaskentaan, päivitimme Helsingin Myllyn vastuullisuusohjelman sekä perustimme vastuullisuuden ohjausryhmän.

Vastuullisten raaka-aineiden osalta työ ympäristöystävällisen viljelyn puolella on edennyt suunnitellusti. Vuonna 2022 valmistui ensimmäinen vastuullisuusviljelyohjelman mukaan kasvatettu kaurasato.

Sosiaalisen vastuun puolella vuosi 2022 näkyi sekä työntekijöillemme että muille sidosryhmille.
Tarjosimme tuotannon työntekijöillemme mahdollisuuden työkiertoon eri tuotantolaitosten ja tuotannon työtehtävien välillä. Lisäksi tarjosimme henkilöstöllemme työsuhdepolkupyöriä.

Vastuu on myös hyvän jakamista. Vuonna 2022 teimme 10.000 euron lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:lle ja lahjoitimme tupari-tuotekassin Helsingin, Vaasan ja Tampereen alueen opiskelijoille yhteistyössä HOASin, VOASin ja TOASin kanssa.

Vuonna 2022 olimme Järvenpään toiseksi suurin veronmaksaja ja 17. suurin työllistäjä. Osallistuimme Järvenpään kaupungin järjestämään Kestävien elämäntapojen kiihdyttämöön. Maksoimme tuloveroja 248 000 euroa ja investoimme Suomeen 0,6 miljoonaa euroa. 

LUE LISÄÄ: VASTULLISUUSRAPORTTI 2023 VASTUULLISUUSRAPORTTI 2022 VASTULLISUUSRAPORTTI 2021 VASTUULLISUUSRAPORTTI 2020

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Me liputamme suomalaisen ruoan puolesta
Kampanjat 03.09.2025

Me liputamme suomalaisen ruoan puolesta

Hyvää Suomesta -merkki! Etsi se paketista ennen ostopäätöstä. Myllärin-tuotteissa tuo merkki on tae siitä, että raaka-aine on omasta maasta, suomalaiselta … Lue lisää

Modernin maajussin pelloilla vuorottelevat puhdaskaura ja kukkivat lajikkeet
Tutustu tekijöihin 22.05.2025

Modernin maajussin pelloilla vuorottelevat puhdaskaura ja kukkivat lajikkeet

Kartanon tilalla viimeiset puhdaskauran siemenet kylvettiin 17.5. – Toukokuussa 2025 pitää ajatukset olla yhtä aikaa huomisessa ja vuodessa 2026. Jotta … Lue lisää

Ympäristövaikutukset nyt mukana ruokasuosituksissa
Faktaa ruuasta 16.05.2025

Ympäristövaikutukset nyt mukana ruokasuosituksissa

”Ruoka on jokaisen henkilökohtainen valinta. On silti hyvä tiedostaa, että kasvipainotteinen ruokavalio vähentää terveysriskien lisäksi ilmastokuormitusta, rehevöitymistä ja lajikatoa”, toteaa … Lue lisää

Uusi ravitsemussuositus: ”Lisää leipää ja puuroa”
Faktaa ruuasta 24.03.2025

Uusi ravitsemussuositus: ”Lisää leipää ja puuroa”

– Täysjyväviljoille on nyt ensimmäistä kertaa kirjattu saantisuositus: vähintään 90 g/vrk (kuivapainona). Oman terveyden ja ympäristön vuoksi ruokavalioon kannattaa sisällyttää … Lue lisää