Vaasassa tehtiin tilaa gluteenittomille tuotteille

Myllärin gluteenittomat tuotteet valmistavan Vaasan tehtaan tuorein laajennus on valmis. 1.200 neliötä tuotanto- ja varastotiloja tuli tarpeeseen, koska gluteenittomien tuotteiden kysyntä kasvaa niin kotimaassa kuin maailmallakin.

Vaasan tehtaan laajennus mahdollistaa sekä uusien tuotteiden että uusien pakkausvaihtoehtojen tuonnin Suomen markkinoille. Tällä hetkellä gluteenittomien tuotteiden pakkauskoot vaihtelevat kuluttajille suunnatuista 40 gramman annospusseista teollisuuden tarpeisiin meneviin tankkiautollisiin.

– Elokuussa toimme kauppoihin neljä uutta gluteenittomasta puhdaskaurasta valmistettua tuotetta: pizzajauhon, sämpyläjauhon, lettujauhon ja pikapuurohiutaleen, kertoo Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin.

Helsingin Myllyllä on suuria kasvuodotuksia erityisesti viennin puolella. – Viemme kauratuotteita yli 40:een eri maahan. Afrikkaan, Kaukoitään ja Australiaan asti.

Viennin osuus yrityksen liikevaihdosta on jo noin 35 prosenttia. Vientiin menee erityisesti luomutuotteita ja gluteenittomia kauratuotteita. Maailmalla yritys tunnetaan nimellä Helsinki Mills.

– Toimimme monen ulkomaalaisen yrityksen yhteistyökumppanina, ja lisäksi toimitamme raaka-ainetta elintarviketeollisuuteen. Asiakkaisiimme kuuluu esimerkiksi useita isoja kaurajuomavalmistajia, mainitsee Kumlin.

Lisäksi yrityksen gluteenittomia luomukauratuotteita myydään ulkomaalaisille kuluttajille suunnatun The Nordic Oatventure -tuotemerkin alla esimerkiksi Saksan Amazon-verkkokaupassa.

Myllärin Tehdas
Myllärin Tehdas

Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin (toinen vasemmalta) on tyytyväinen pääurakoitsija WestGroupin ripeässä aikataulussa toteuttamaan rakennusprojektiin. Kuvassa myös WestGroupin vastaava työnjohtaja Aleksi Rintamäki (vas.), arkkitehti Sami Rintamäki Arkkitehdit Rintamäki Viljanen + J Oy:stä (toinen oikealta) sekä WestGroupin toimitusjohtaja Toni Uusi-Pohjola (oik.).

Gluteenitonta jo vuodesta 2016

Vastuullisesti valmistetut kotimaiset kauratuotteet kiinnostavat kuluttajia, ja gluteenittoman ruokavalion suosio on kasvanut viime vuosina. Myllärin gluteenittomaan valikoimaan kuuluu niin kuluttaja-, suurtalous- kuin leipomotuotteita.

– Aloitimme gluteenittomien kauratuotteiden valmistamisen vuonna 2016, ja tänään tuotteitamme on kauppojen valikoimissa reilut parikymmentä, kertoo Kumlin. – Monipuolisissa, runsaskuituisissa gluteenittomissa kauratuotteissamme on hyvän maun lisäksi kaikki kauran erinomaiset ominaisuudet, kuten kuitu, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet, hän jatkaa.

Myllärin gluteenittomissa tuotteissa ei käytetä vehnätärkkelystä. – Olemme huomioineet myös muita allergioita. Tuotteissamme ei käytetä eläinkunnan tuotteita, eikä allergeeneja sisältäviä tuotteita käsitellä omissa tuotantolaitoksissamme. Esimerkiksi missään lettujauhoissamme ei käytetä maitoa eikä kananmunaa, Niklas Kumlin jatkaa.

Vaasan tehdasta on laajennettu jo muutaman kerran aikaisemminkin. – Vuosina 2015 ja 2017 tehdyillä investoinneilla tuplasimme tuotantolinjojemme tehot, kertoo Vaasan tehtaanjohtaja Ville Mäki.  – Tehtaan uudet siilot valmistuivat syksyllä 2020. Tuoreimman, lähes 2 miljoonan euron investoinnin myötä Vaasan tehtaalle tuli 1.200 neliötä lisää tuotanto- ja varastotiloja.

Helsingin Mylly on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto oli lähes 50 miljoonaa. Yrityksen kolmella toimipaikalla – Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä  –työskentelee yhteensä noin sata vakituista työntekijää. Laajennuksen myötä Vaasaan palkattiin tässä vaiheessa kaksi uutta työntekijää.

GLUTEENITTOMIEN VALIKOIMA

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Myllärin pakkausilmeen uudistus jatkuu
Uutiset 03.07.2024

Myllärin pakkausilmeen uudistus jatkuu

Uuden brändi-ilmeemme mukaisia pakkauksia alkaa näkyä kaupoissa yhä enemmän. Lue lisää

Satelliittikuvat ohjaavat Kaura 2.0:n täsmälannoitusta
Uutiset 25.06.2024

Satelliittikuvat ohjaavat Kaura 2.0:n täsmälannoitusta

Ilmajoella kesäpäivä on juhannusviikolla pitkä. Toukokuun helteiden ja kesäkuun sateiden jälkeen välkymmin viljelty Kaura 2.0 kasvaa vauhdilla kortta. Lippulehden jälkeen … Lue lisää

Uutuuksillamme vartissa kuitua ja makua ruokapöytään
Uutiset 05.06.2024

Uutuuksillamme vartissa kuitua ja makua ruokapöytään

Ateria-ainestemme tuoteperhe kasvoi Myllärin Pyöreäjyväisellä Vehnällä. Lisäksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavien iloksi Myllärin Pitkäjyväinen Kaura valmistetaan nyt gluteenittomasta kaurasta. Lue lisää

Ensimmäinen Kaura 2.0 sato on kaupoissa ja toinen kylvetty
Viljely 28.05.2024

Ensimmäinen Kaura 2.0 sato on kaupoissa ja toinen kylvetty

Kevät on edennyt rytinällä, vaikka melkoinen takatalvi yllättikin kevättöihin rientäneet. Kuulostelimme, miten Kaura 2.0:n kylvöt etenevät Mäki-Latvalan tilalla. Ensin näytti, … Lue lisää