Vaasassa tehtiin tilaa gluteenittomille tuotteille
Myllärin gluteenittomat tuotteet valmistavan Vaasan tehtaan tuorein laajennus on valmis. 1.200 neliötä tuotanto- ja varastotiloja tuli tarpeeseen, koska gluteenittomien tuotteiden kysyntä kasvaa niin kotimaassa kuin maailmallakin.
Vaasan tehtaan laajennus mahdollistaa sekä uusien tuotteiden että uusien pakkausvaihtoehtojen tuonnin Suomen markkinoille. Tällä hetkellä gluteenittomien tuotteiden pakkauskoot vaihtelevat kuluttajille suunnatuista 40 gramman annospusseista teollisuuden tarpeisiin meneviin tankkiautollisiin.
– Elokuussa toimme kauppoihin neljä uutta gluteenittomasta puhdaskaurasta valmistettua tuotetta: pizzajauhon, sämpyläjauhon, lettujauhon ja pikapuurohiutaleen, kertoo Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin.
Helsingin Myllyllä on suuria kasvuodotuksia erityisesti viennin puolella. – Viemme kauratuotteita yli 40:een eri maahan. Afrikkaan, Kaukoitään ja Australiaan asti.
Viennin osuus yrityksen liikevaihdosta on jo noin 35 prosenttia. Vientiin menee erityisesti luomutuotteita ja gluteenittomia kauratuotteita. Maailmalla yritys tunnetaan nimellä Helsinki Mills.
– Toimimme monen ulkomaalaisen yrityksen yhteistyökumppanina, ja lisäksi toimitamme raaka-ainetta elintarviketeollisuuteen. Asiakkaisiimme kuuluu esimerkiksi useita isoja kaurajuomavalmistajia, mainitsee Kumlin.
Lisäksi yrityksen gluteenittomia luomukauratuotteita myydään ulkomaalaisille kuluttajille suunnatun The Nordic Oatventure -tuotemerkin alla esimerkiksi Saksan Amazon-verkkokaupassa.
Gluteenitonta jo vuodesta 2016
Vastuullisesti valmistetut kotimaiset kauratuotteet kiinnostavat kuluttajia, ja gluteenittoman ruokavalion suosio on kasvanut viime vuosina. Myllärin gluteenittomaan valikoimaan kuuluu niin kuluttaja-, suurtalous- kuin leipomotuotteita.
– Aloitimme gluteenittomien kauratuotteiden valmistamisen vuonna 2016, ja tänään tuotteitamme on kauppojen valikoimissa reilut parikymmentä, kertoo Kumlin. – Monipuolisissa, runsaskuituisissa gluteenittomissa kauratuotteissamme on hyvän maun lisäksi kaikki kauran erinomaiset ominaisuudet, kuten kuitu, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet, hän jatkaa.
Myllärin gluteenittomissa tuotteissa ei käytetä vehnätärkkelystä. – Olemme huomioineet myös muita allergioita. Tuotteissamme ei käytetä eläinkunnan tuotteita, eikä allergeeneja sisältäviä tuotteita käsitellä omissa tuotantolaitoksissamme. Esimerkiksi missään lettujauhoissamme ei käytetä maitoa eikä kananmunaa, Niklas Kumlin jatkaa.
Vaasan tehdasta on laajennettu jo muutaman kerran aikaisemminkin. – Vuosina 2015 ja 2017 tehdyillä investoinneilla tuplasimme tuotantolinjojemme tehot, kertoo Vaasan tehtaanjohtaja Ville Mäki. – Tehtaan uudet siilot valmistuivat syksyllä 2020. Tuoreimman, lähes 2 miljoonan euron investoinnin myötä Vaasan tehtaalle tuli 1.200 neliötä lisää tuotanto- ja varastotiloja.
Helsingin Mylly on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto oli lähes 50 miljoonaa. Yrityksen kolmella toimipaikalla – Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä –työskentelee yhteensä noin sata vakituista työntekijää. Laajennuksen myötä Vaasaan palkattiin tässä vaiheessa kaksi uutta työntekijää.
GLUTEENITTOMIEN VALIKOIMA