Helsingin Mylly mukana Taitaja 2024 -kisassa

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma kokoaa Suomen parhaat taitajat tällä viikolla Kuopioon. Ravitsemispalvelut-alan kilpailutehtävissä käytetään luomutuotettuja raaka-aineita.

NUORILLE EVÄITÄ TULEVAISUUTEEN

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattiosaamisen SM-kilpailu, jossa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat lähes 50 ammattialaa edustavissa lajeissa. Tänä vuonna tapahtuman teemoina ovat kestävä tulevaisuus ja virtuaalisuuden kehittäminen.

Ekologinen vastuullisuus näkyy erityisesti kokki- ja leipuri-kondiittorilajeissa: kilpailutehtävissä tulee käyttää luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita.

Helsingin Myllyn tuotekehittäjä, itsekin aikanaan erilaisiin alan kilpailuihin osallistunut Lasse Lindström on suunnitellut tämän vuoden kisaajille yhden tehtävän.

”Haluamme ruokkia nuorten ammattitaidon kehitystä ja antaa heille hyvät eväät tulevaisuuteen”, kertoo pian kisapaikalle Kuopioon lähtevä Lindström.
 

Helsingin Myllyn tuotekehittäjä
Ruokimme onnellisuutta

LUOMU ISOSSA ROOLISSA

Luomutuotteet ovat mukana Taitajissa ensimmäistä kertaa näin mittavasti. Suomen suurimpana luomuviljan jalostajana Helsingin Myllylle on luonnollista olla mukana kilpailussa, jossa luomu näyttelee isoa osaa. 

Luomutuotanto on oleellinen osa vastuullista ruoantuotantoa ja tärkeässä roolissa kestävyyskriisin ratkaisemisessa. Luomuraaka-aineiden käyttäminen kilpailutehtävissä lisää opiskelijoiden osaamista vastuullisesta ruoantuotannosta. Ammatillisen koulutuksen tulee taata, että kaikilla valmistuvilla ruokaketjun ammattilaisilla on perustieto ruoan eri tuotantotavoista sekä niiden ympäristö- ja ilmastovaikutuksista.

Helsingin Mylly on 90-vuotias suomalainen perheyritys, joka ruokkii onnellisuutta ja tekee hyviä tekoja etupeltoon. Valmistamme vastuullisia ja laadukkaita viljatuotteita kuluttajille, ammattilaisille ja elintarviketeollisuudelle niin kotimaahan kuin vientiinkin. Laajasta Myllärin-tuoteperheestä löytyy vaihtoehtoja päivän kaikkiin ruokahetkiin, myös luomuna ja gluteenittomana. Myllärin-tuotteet valmistetaan tehtaillamme Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa.

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

”Vehnä 2.0:aa viljellessä suojelen luontoa”
Uutiset 28.01.2025

”Vehnä 2.0:aa viljellessä suojelen luontoa”

Miksi valita Vehnäjauho 2.0? – Ihan jo ympäristösyistä. Välkympi vehnänviljely tukee luonnon monimuotoisuutta, vähentää vesistökuormitusta ja sitoo hiiltä maaperään, kertoo … Lue lisää

Vehnäjauho 2.0:n takana on viisi suomalaista vastuullisuusviljelijää
Uutiset 27.01.2025

Vehnäjauho 2.0:n takana on viisi suomalaista vastuullisuusviljelijää

Miksi Vehnäjauho 2.0 on parempi valinta kuin ”perinteinen” vehnäjauho? – Ihan jo ympäristösyistä. Välkympi vehnänviljely tukee luonnon monimuotoisuutta, vähentää vesistökuormitusta … Lue lisää

Kari Alasaari: ”Vastaan viljelemästäni kaurasta kuluttajalle asti”
Uutiset 17.01.2025

Kari Alasaari: ”Vastaan viljelemästäni kaurasta kuluttajalle asti”

– Piirun verran parempaa. Se mitä tehdään, tehdään kunnolla. Teot puhuvat ja sanojen takana pysytään. Olen utelias kaikelle uudelle, haluan … Lue lisää

Vuoden 2023 vastuullisuusraportti kokoaa vastuullisuusteot yksiin kansiin
Uutiset 16.12.2024

Vuoden 2023 vastuullisuusraportti kokoaa vastuullisuusteot yksiin kansiin

Helsingin Mylly, 90-vuotias suomalainen perheyritys, on julkaissut vuoden 2023 vastuullisuusraporttinsa. Katsaus kokoaa yhteen yrityksen edistysaskeleet ympäristön, vastuullisen hankinnan sekä ihmisten … Lue lisää