Myllärin by Helsinki Mills

Tajuttoman hyvä sitruunakakku

Tajuttoman hyvää! Gluteenittomasti!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

kakku

200 g huoneenlämpöistä laktoositonta voita
2 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 Sitruuna, kuorittu (mehu ja kuoret)
tomusokeria koristeluun

Ohjeet

  1. Ota nokare voita. Voitele ja jauhota kakkuvuoka, jonka vetoisuus on 1,2 litraa. Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen. 

  2. Vaahdota voi sokerin, vaniljasokerin ja suolan kanssa. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen.

  3. Sekoita leivinjauhe Myllärin Gluteenittomaan Vaaleaan Jauhoseokseen. Lisää jauhoseos, raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

  4. Lusikoi taikina kakkuvuokaan. Painele taikinaa pohjalle, jotta suuria ilmakuplia ei syntyisi.

  5. Paista uunissa 40–50 minuuttia, uunin alatasolla. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä. Kumoa kakku paiston jälkeen jäähtymään. Koristele tomusokerilla.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,0 g
Proteiini
0,7 g
Energia
552,2 kcal
Hiilihydraatit
51,5 g
Rasva
38,5 g
Tyydyttynyt rasva
25,0 g
Suola
1,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kakkupohja täytekakkuun
55 min

Kakkupohja täytekakkuun

Porkkanakakku
1 h 15 min L, VG

Porkkanakakku

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Myllärin Mannalastut
20 min L

Myllärin Mannalastut