3. Erinomainen ravintoarvo
Kaurassa on enemmän proteiinia ja rasvaa kuin muissa kotimaisissa viljoissa. Pääosa kauran sisältämästä rasvasta on terveydelle edullista tyydyttymätöntä, eli pehmeää rasvaa. Myös kauran proteiini on ravitsemuksellisesti korkealaatuista ja imeytyy hyvin. Kaura sisältää reilusti kuitua, josta yli puolet on sydänystävällistä beetaglukaania. Kaurasta saa myös B-vitamiineja, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä.
4. Kuitu kiihdyttää vatsan toimintaa
Kotimaisen kauran nauttiminen säännöllisesti ehkäisee ummetusta, tukee suoliston hyvinvointia ja vilkastuttaa vatsan toimintaa. Kuitupitoinen ruoka lisää kylläisyyttä ja voi siksi helpottaa painonhallintaa. Myös hyödylliset suolistomikrobit tykkäävät säännöllisestä kuituateriasta. Tiesitkö, että sata grammaa kauraa sisältää yhdeksän grammaa kuitua?!
5. Antioksidantit vahvistavat vastustuskykyä
Kaura sisältää useita antioksidantteja. Tutkimusten mukaan ne auttavat esimerkiksi elimistön puolustus- ja tulehdusreaktioissa. Antioksidantit edistävät myös ihon hyvinvointia.