Helsingin Myllyn vastuullisuusviljelyohjelma

Helsingin Mylly käynnisti vuonna 2022 sopimusviljelijöidensä kanssa käytännönläheisen ympäristöohjelman, jonka tavoitteena on kasvattaa satotasoja ja samalla vähentää viljelyn ympäristövaikutuksia. 

Viljelyohjelman pilottivaiheessa mukana on 11 Helsingin Myllyn gluteenittoman kauran tuottajaa. Kaikki pilottiohjelmaan valitut tilat ovat pitkäaikaisia kumppaneitamme. Asiantuntijana ohjelmassa on täsmäviljelyn pioneeri ja viljelykonsultti Kari Alasaari.

Ohjelmassa on kaksi pakollista toimenpidettä, joista toinen on kauran tarkennettu lannoitus ja toinen on kukkiviin kasveihin perustuva viljelykierto. 

Sen lisäksi ohjelmassa on kahdeksan valinnaista toimenpidettä, joista viljelijät valitsevat kaksi kullekin satokaudelle. Valinnaisia toimenpiteitä ovat kerääjäkasvien käyttö, pellon laajennettu kasvipeitteisyys, laaja maaperäanalyysi, maaperäskannaus, pellon kasvukunnon arviointi, monimuotoisuuspellot, satokartat ja ravinnetasolaskelma.

Lue lisää viljelyohjelmasta

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.