Ympäristöystävällisesti

Toimintamme hiilijalanjälkeä selvitetään parhaillaan ja tuloksen selvittyä pystymme asettamaan selkeitä tavoitteita sen edelleen pienentämiseen.

Pyrimme minimoimaan maapallolle jättämämme jalanjäljen. Hiilijalanjälkemme laskenta on parhaillaan käynnissä ja julkaisemme tulokset pian. Samalla asetamme aikatavoitteen toimintamme hiilineutraaliudelle.

Kaikki tuotteemme valmistetaan uusiutuvalla energialla. Vuodesta 2013 olemme Vaasan tehtaalla hyödyntäneet ruoaksi kelpaamatonta kaurankuorta omassa biopolttolaitoksessamme. Kuorijätteestä saatava lämpöenergia korvaa vuosittain kymmenientuhansien litrojen öljyntarpeen.

Valmistettu uusiutuvalla energialla -merkki

Myllyprosessissa ei käytetä juuri lainkaan vettä. Myllärin viljatuotteiden vesijalanjälki on siis erittäin pieni. Tarkkaa lukua lasketaan paraikaa ja julkaisemme tulokset heti niiden valmistuttua.

Kaikki pakkauksemme valmistetaan kierrätettävästä materiaalista ja kuluttajapakkauksissa on selkeät ohjeet niiden kierrättämiseksi. Olemme korvanneet myyntierien pakkaamiseen käytettäviä kutistemuovipakkauksia kartonkisilla, ja sitoudumme vähentämään muovin käyttöä edelleen. Myös pakkausten painatuksissa olemme siirtyneet ympäristöystävällisempiin menetelmiin.

Monipuolisella viljatuotevalikoimallamme edistämme kasvipohjaisuutta ruokavalioissa ja tarjoamme mahdollisuuden kestävään syömiseen. Ruoantuotanto on avaintekijä kestävässä luontosuhteessa ja maataloudella on ratkaiseva vaikutus niin ilmastonmuutokseen kuin luonnon monimuotoisuuteenkin.

Yrityksemme päätti jo yli 20 vuotta sitten panostaa vahvasti luomutuotantoon. Nykyään olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja ja noin kolmasosa tuotteistamme on luomua. Vaikka tehoviljelystä ei voida kokonaan luopua, uskomme ja toivomme luomuviljelyn kasvavan entisestään. Maaperän köyhtyminen ja hyönteiskato luovat merkittäviä uhkia ruoantuotannolle ja siksi maatalouteen on kehitettävä menetelmiä, joilla tämä kehitys saadaan pysähtymään.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.