Sustainable Brand Index 2023 – Myllärin 20 vastuullisimman brändin joukossa

Myllärin sijoittui 20 vastuullisimman brändin joukkoon sijalle 19 Sustainable Brand Index -tutkimuksessa, joka selvittää suomalaisten mielikuvia brändien vastuullisuudesta. Mittauksen tulokset osoittavat, että suomalaiset arvostavat kotimaista tuotantoa, kotimaista työtä ja kotimaisia tuotteita. 

”Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä vastuullisuuden eteen ja on upea nähdä, että se huomataan myös yrityksemme ulkopuolella. Taloustutkimuksen ja Factumin tekemien asiakastyytyväisyystutkimusten mukaan Helsingin Myllyn vastuullisuustyötä on arvostettu  jo pitkään, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun pääsimme mukaan Sustainable Brand Index -tutkimukseen, iloitsee Helsingin Myllyn viestintäpäällikkö Milla Rämö

Mittauksessa oli mukana 228 eri brändiä. Suomalaisten mielestä vastuullisin brändi tänä vuonna on Valio. Elintarviketeollisuus-kategoriassa oli mukana 32 brändiä ja siinä kategoriassa Myllärin-brändi sijoittui kymmenenneksi. 

Minkälaista vastuullisuustyötä Helsingin Myllyllä sitten tehdään?

perheyritys jo neljännessä polvessa

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittoman kauran jalostaja, joka tunnetaan laadukkaista viljatuotteistaan ja vastuullisuudestaan. Myllärin tarjoaa maistuvia tuotteita koko perheelle päivän jokaiseen hetkeen. Perusraaka-aineemme on lähellä kasvatettu, suomalainen vilja, josta valmistamme jauhoja, hiutaleita, puuroaineksia, myslejä, muroja ja erilaisia ateria-aineksia.

”Myllärin tuotteet ovat 100 % kasviperäisiä ja valikoimistamme löytyy myös paljon gluteenittomia tuotteita”, kertoo suomalaisen perheyrityksen toimitusjohtaja Niklas Kumlin.

Olemme Suomen ensimmäinen hiilineutraali mylly

Tuotantomme on ollut hiilineutraalia jo vuodesta 2020 alkaen. Yhteensä 100 henkeä työllistävät tuotantolaitoksemme sijaitsevat viljapeltojen lähellä Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa. Hiilineutraalisti toimivissa tuotantolaitoksissamme käytetään vihreää sähköä. Tuotamme Vaasan tehtaan tarvitseman lämpöenergian tuotannossa syntyvästä kaurankuorijätteestä omassa biovoimalaitoksessamme.

Myllyssämme syntyy hyvin vähän jätettä. Mahdollinen hävikki ja viljan puhdistamisesta syntyvät sivuvirrat hyödynnetään tehokkaasti.

Kestävä kehitys ja sietokykyinen maatalous

Myllynä visiomme ytimessä on kestävä ja sietokykyinen maatalous, joka hyödyttää sekä ihmisiä että luontoa. Varmistamme yhdessä viljelijöidemme kanssa ruoantuotannon tulevaisuuden ja vähennämme toimintamme ympäristölle aiheuttamaa rasitusta.

Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti terveellisen syömisen ja hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Hyvä sato ei ole itsestäänselvyys – vaatii viljelijältä tekoja

Käynnistimme viime vuonna luottoviljelijöidemme kanssa oman vastuullisuusviljelyohjelman.

“Omalla viljelyohjelmalla saamme viljelijöiden kanssa paremman sadon pienemmällä ympäristökuormalla. Optimoimme tekniikan avulla lannoitteiden määrän juuri tarpeen mukaiseksi. Pienennämme pellon muokkaustarvetta ja parannamme sen rakennetta hiiltä sitovammaksi. Hyödynnämme kerääjäkasveja, esimerkiksi apilaa, joka parantaa maaperän kasvukuntoa sitomalla typpeä seuraavaan satoon. Lisäksi käytämme viljelykierrossa olevilla pelloilla pölyttäjiä houkuttelevia, kukkivia kasveja, kuten rypsiä ja hernettä”, kuvailee Helsingin Myllyn kauran ostopäällikkö ja itsekin gluteenitonta kauraa viljelevä Pekka Kultti. 

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.