Ainekset
450 g | Myllärin Luomu Rikottuja Ohrasuurimoita |
0,5 dl | oliiviöljyä |
1,5 l | Tomaatti- tai Porkkanamehua |
1 ruukku | basilikaa |
1 ruukku | minttua tai korianteria |
1 ruukku | persiljaa |
½ | kurkku |
1 tl | jauhettua kanelia tai juustokuminaa |
2 dl | oliiviöljyä |
0,5 dl | sitruunamehua |
½ | sitruunan kuori raasteena |
yrttisuolaa | |
|
|

Valmistusohje
Sekoita rikotut ohrasuurimot ja oliiviöljy keskenään ja keitä mehussa hiljalleen hauduttaen, kunnes suurimot ovat kypsiä. Jäähdytä.
Hienonna yrtit ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne jäähtyneiden suurimoiden joukkoon yhdessä kanelin tai juustokuminan, oliiviöljyn, sitruunamehun, hyvin pestyn sitruunankuoriraasteen sekä yrttisuolan kanssa. Anna maustua kylmässä noin tunti ennen tarjoilua.