Yrtti-ohrasalaatti ja hirviragu

yli 60 min. | Vaikea

  • Ruoanlaitto
Ainekset

Yrtti-ohrasalaatti

4 dl Myllärin Luomu Rikottuja Ohrasuurimoita
2 kpl tomaatteja
½ kpl kurkku
1 tl sokeria
1 ruukku lehtipersiljaa
½ ruukku minttua
1 kpl sitruunan mehu
1 kpl punasipulia
5 rkl oliiviöljyä
suolaa

Hirviragu

800 g hirvenpaistia ja selyksiä
200 g hirven jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
5 dl tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
oliiviöljyä
cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
rosmariinia, timjamia
Valmistusohje

Keitä ohrasuurimot kypsiksi ohjeen mukaan. Hienonna punasipuli pieneksi, mausta se sitruunamehulla ja lisää oliiviöljy. Hienonna tomaatti ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita pohjaan. Lisää (myös pakkauksen ohjeen mukaan kypsennetty) keitetyt ohrasuurimot ja mausta suolalla. Hienonna yrtit, raasta sitruunasta kuori salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.

 

Aloita hirviragun valmistus kuutioimalla lihat. Kuullota sipuleita isossa kattilassa. Lisää sekaan lihat ja jauheliha ja ruskista noin 5 minuutin ajan. Kaada sekaan viini ja keitä kokoon noin puoleen, lisää tomaattimurska ja pari oksaa yrttejä. Hauduta n. kolme tuntia kannen alla miedolla lämmöllä tai 150-asteisessa uunissa. Lisää ajoittain liha- tai kanalientä, ettei kastike kuivu. Maista ja mausta cayennepippurilla, suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi ripotella päälle revittyä basilikaa.

 

Reseptin laati: Tomi Björck

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.