Myllärin voipullat

30 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
Ainekset

Taikina

5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
2 kpl kanamunia
1 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
16 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
150 g voita

Kuoritaikina

1/3 osa taikinaa
300 g voita
2 ½ dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Valmistusohje

Taikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää, sokeri, mausteet ja munat. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia. Leivo 2/3 taikinasta pyöreiksi pikkupulliksi.

Ota 1/3 taikinasta ja sekoita siihen loput kuoritaikinan ainekset. Kauli kuoritaikina ohueksi levyksi ja paloittele pullien määrä pieniä levyjä. Laita pikkupulla kuoritaikinan sisään ja taita kuoritaikinan reunat pullan alle. Kohota pullat, voitele munalla ja paista 220 °C kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuvan koko voi olla enintään 10 Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.