Ainekset
½ annosta | Myllärin Tummaa Palaleipää |
75 g | sulatettua voita |
2 rkl | vettä tai maitoa |
Täyte: |
|
2 ½ dl | vispikermaa |
400 g | chili-paprikatuorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa |
½-1 ruukku | basilikaa |
1 | maustekurkku |
1 | punainen chilipaprika |
5 | liivatelehteä |
½ dl | vettä |
mustapippuria | |
|
|
Pinnalle: | |
250 g | mozzarellapalloja |
100 g | erivärisiä kirsikkatomaatteja |
rucolaa | |
tuoretta basilikaa | |
|
|

Valmistusohje
Voileipäkakun pohja valmistuu näppärästi Myllärin Tummasta Palaleipäaineksesta, josta voi leipoa leivät valmiiksi vaikka jo paria päivää aiemmin. Valmista siis palaleivät pakkauksen ohjeen mukaan ja ota n. puolet leivistä sivuun kakkua varten.
Laita leivänpalat tehosekoittimeen ja jauha hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja vesi tai maito. Painele taikina irtoreunaiseen, leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 22-24 cm. Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon chili-paprikatuorejuusto, mustapippuria, hienonnettu basilika, silputtu maustekurkku ja hienonnettu chilipaprika. Tarkista maku.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Kuumenna 0,5 dl vettä kiehuvaksi, laita vedestä puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoittele kunnes ovat liuenneet. Lisää neste täytteeseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Koristele pinta mozzarellapalloilla, kirsikkatomaateilla, rucolalla ja basilikalla. Voit laittaa koristeeksi myös punasipulia, paprikaa, kurkkua ja paahdettuja pinjansiemeniä.
Vinkki! Käytä täytteessä laktoosittomia aineksia, niin kakku on sekä gluteeniton että laktoositon. Ja maistuu ihan kaikille!