Voileipäkakku (g)

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Gluteenittomat
Ainekset

 

½ annosta Myllärin Tummaa Palaleipää
75 g sulatettua voita
2 rkl vettä tai maitoa

Täyte:

2 ½ dl vispikermaa
400 g chili-paprikatuorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa
½-1 ruukku basilikaa
1 maustekurkku
1 punainen chilipaprika
5 liivatelehteä
½ dl vettä
mustapippuria

 Pinnalle:
 250 g  mozzarellapalloja
 100 g  erivärisiä kirsikkatomaatteja
 rucolaa
 tuoretta basilikaa

 

Valmistusohje

Voileipäkakun pohja valmistuu näppärästi Myllärin Tummasta Palaleipäaineksesta, josta voi leipoa leivät valmiiksi vaikka jo paria päivää aiemmin. Valmista siis palaleivät pakkauksen ohjeen mukaan ja ota n. puolet leivistä sivuun kakkua varten.

Laita leivänpalat tehosekoittimeen ja jauha hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja vesi tai maito. Painele taikina irtoreunaiseen, leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 22-24 cm. Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon chili-paprikatuorejuusto, mustapippuria, hienonnettu basilika, silputtu maustekurkku ja hienonnettu chilipaprika. Tarkista maku.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Kuumenna 0,5 dl vettä kiehuvaksi, laita vedestä puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoittele kunnes ovat liuenneet. Lisää neste täytteeseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Koristele pinta mozzarellapalloilla, kirsikkatomaateilla, rucolalla ja basilikalla. Voit laittaa koristeeksi myös punasipulia, paprikaa, kurkkua ja paahdettuja pinjansiemeniä.

 

Vinkki! Käytä täytteessä laktoosittomia aineksia, niin kakku on sekä gluteeniton että laktoositon. Ja maistuu ihan kaikille!

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuvan koko voi olla enintään 10 Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.