Voileipäkakku (g)

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Gluteenittomat
Ainekset

 

½ annosta Myllärin Kotileipurin Kaurapaloja
75 g sulatettua voita
2 rkl vettä tai maitoa

Täyte:

2 ½ dl vispikermaa
400 g chili-paprikatuorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa
½-1 ruukku basilikaa
1 maustekurkku
1 punainen chilipaprika
5 liivatelehteä
½ dl vettä
mustapippuria

 Pinnalle:
 250 g  mozzarellapalloja
 100 g  erivärisiä kirsikkatomaatteja
 rucolaa
 tuoretta basilikaa

 

Valmistusohje

Voileipäkakun pohja valmistuu näppärästi Myllärin Kotileipurin Kaurapala-aineksesta, josta voi leipoa leivät valmiiksi vaikka jo paria päivää aiemmin. Valmista siis Kaurapalat pakkauksen ohjeen mukaan ja ota n. puolet leivistä sivuun kakkua varten.

Laita leivänpalat tehosekoittimeen ja jauha hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja vesi tai maito. Painele taikina irtoreunaiseen, leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 22-24 cm. Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon chili-paprikatuorejuusto, mustapippuria, hienonnettu basilika, silputtu maustekurkku ja hienonnettu chilipaprika. Tarkista maku.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Kuumenna 0,5 dl vettä kiehuvaksi, laita vedestä puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoittele kunnes ovat liuenneet. Lisää neste täytteeseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Koristele pinta mozzarellapalloilla, kirsikkatomaateilla, rucolalla ja basilikalla. Voit laittaa koristeeksi myös punasipulia, paprikaa, kurkkua ja paahdettuja pinjansiemeniä.

 

Vinkki! Käytä täytteessä laktoosittomia aineksia, niin kakku on sekä gluteeniton että laktoositon. Ja maistuu ihan kaikille!

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.